tromaktiko: Διατροφή για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας!

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Διατροφή για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας!



Είναι συνηθισμένο την περίοδο που διανύουμε ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που συναναστρεφόμαστε ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι να ξεκινάμε μία «γρήγορη-αστραπιαία δίαιτα».
Δίαιτα του ανανά, της λαχανόσουπας, των μήλων, δίαιτα αφαγίας… και οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει το μυαλό ενός ανθρώπου που απεγνωσμένα θέλει την άνοιξη να χάσει όλα τα κιλά που επιβαρύνθηκε το χρονικό διάστημα του χειμώνα. Τι αποτέλεσμα θα επιφέρουν οι παραπάνω διατροφικές επιλογές;

Απαντήσεις μας δίνει η Βιργινία Παπαεμμανουηλ- Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, BSc. Επιστημονική Διευθύντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Θεσσαλονίκη.

Ο διακαής πόθος μας, για επίτευξη του ιδανικού βάρους πολλές φορές οδηγεί στην υιοθέτηση αυστηρών και ανορθόδοξων διατροφικών συμπεριφορών με αποτέλεσμα η μάχη κατά των κιλών να χάνεται πριν καν ξεκινήσει και η κακή ψυχολογία να μας οδηγεί για άλλη μία φορά στο ψυγείο.

Η Απότομη απώλεια βάρους… τα γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα που προκύπτουν από ανορθόδοξες δίαιτες μπορεί να σας ανεβάσουν πρόσκαιρα την ψυχολογία, ωστόσο ακολουθούνται από επίσης γρήγορη επανάκτηση του βάρους!

Πολλές φορές οι ακολουθούμενες μέθοδοι για το γρήγορο αδυνάτισμα είναι πιο επικίνδυνες για την υγεία από την ίδια την παχυσαρκία! Η σταδιακή απώλεια σωματικού βάρους (1%σωματικού βάρους την εβδομάδα) που προέρχεται από ισορροπημένο σε θρεπτικάσυστατικά διαιτολόγιο σε συνδυασμό με αυξημένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας είναι και ο «ιδανικός» τρόπος αδυνατίσματος που θα επιφέρει και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας:

-Μειώστε την ζάχαρη και το αλάτι και αποφύγετε την προσθήκη τους στα τρόφιμα και το μαγείρεμα.
-Πίνετε άπαχο γάλα και γιαούρτι ( 0% ή 1,5%λίπος) και τρώτε τυριά χαμηλών λιπαρών!
-Προτιμήστε δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι.
-Ακολουθείτε μικρά και συχνά γεύματα προκειμένου να ελέγχετε τις ποσότητες φαγητού που τρώτε και να αποφεύγετε τα τσιμπολογήματα.
-Καταναλώνετε καθημερινά τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών, που περιέχουν άφθονα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που ενισχύουν το μεταβολισμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.
-Πιείτε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια υγρών ανά ημέρα.

-Η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%. Αντίθετα, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αυξάνει τιςπιθανότητες εμφάνισης της παχυσαρκίας.
Αυτό γιατί στην προσπάθεια του σώματος να αντιμετωπίσει την ανεπαρκή παρουσία υγρών αναζητά την πρόσληψη λιπαρής τροφής, αφού ο μεταβολισμός των λιπών αποδίδει αρκετά μεγάλη ποσότητα.
Εκτός από την κατανάλωση νερού, η ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης: χυμών, ημίπαχου γάλακτος, τσάι, καφές, σόδα, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Εντάξτε καθημερινά 30 λεπτά φυσική δραστηριότητα!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!