tromaktiko: Ηνωμένο Βασίλειο: Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ μέσω κινητού

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ μέσω κινητού



Οι πελάτες δύο τραπεζών του ΗΒ, της Royal Bank of Scotland (RBS) και της NatWest πλέον μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ χρησιμοποιώντας τα smartphones τους.Οι χρήστες αυτής της υπηρεσίας μπορούν να κάνουν ανάληψη ποσών μέχρι 100 λίρες μέσω των τηλεφώνων τους με τη βοήθεια ενός εξαψήφιου κωδικού τον οποίο εισάγουν στο ΑΤΜ προκειμένου να πραγματοποιήσουν την ανάληψη. Οι εν λόγω τράπεζες δήλωσαν πως το σύστημα αυτό θα προσέφερε μια εναλλακτική λύση για αυτούς που ξέχασαν το πορτοφόλι τους στο σπίτι φεύγοντας ή υπήρξαν θύματα κλοπής.

"Είναι μια πραγματικά απλή και ασφαλής λύση ώστε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να έχουν χρήματα όπουδήποτε και όποτεδήποτε τα χρειάζονται", είπε ο Ben Green, υπεύθυνος του τομέα που αφορά στα κινητά τηλέφωνα για την RBS και NatWest.

Ο πελάτης χρειάζεται την συγκεκριμένη εφαρμογή που οι τράπεζες ισχυρίζονται πως είναι πλέον εγκαταστημένες σε 2,6 εκατομμύρια συσκευές.

Σχετική είναι και η είδηση που έρχεται από την NCR που κατασκευάζει ΑΤΜ, η οποία δήλωσε πως ανέπτυξε λογισμικό για τα υπάρχοντα ΑΤΜ που μπορεί να σκανάρει ένα barcode που θα προβάλλεται στην οθόνη των κινητών, για την ανάληψη. Το λογισμικό όμως αυτό ανταποκρίνεται μόνο σε συσκευές της Apple ή που τρέχουν Android.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!