tromaktiko: Κύριοι πρόεδροι των κομμάτων...

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Κύριοι πρόεδροι των κομμάτων...



Κύριε Αντώνη... Καταρχάς, συγχαρητήρια για τη νίκη σας. Έδωσε στην Ελλάδα 6 μήνες επιπλέον ζωής σε καθεστώς Ευρώ.
Ξέρουμε όλοι πλέον ότι δεν εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, αλλά των αγορών (ακριβώς όπως και ο προκάτοχος και συμφοιτητής σας) και για κάποιο λόγο μάλλον είμαστε καλά με αυτό. Το μη χείρον βέλτιστο λοιπόν. Καλό κουράγιο σε εμάς, εσείς δεν έχετε ανάγκη.

Σύντροφε Αλέξη,

Συγχαρητήρια για την ήττα σου. Ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο να προσπαθεί με τόσο σθένος να βγει δεύτερος. Εσύ όμως τα κατάφερες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερες να το περάσεις στον λαό σαν μια μεγάλη επιτυχία. Ξέρουμε και οι δύο σύντροφε ότι δεν ήθελες να κυβερνήσεις. Είχες πει πολλά και ξέρουμε εξίσου καλά ότι δεν θα μπορούσες να τα μαζέψεις. Για αυτό έβαλες τα πρωτοκλασάτα στελέχη σου (Στρατούλης, Γλέζος κλπ) να ρίξουν τα ποσοστά του κόμματος με τις δηλώσεις τους. Ήξερες ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση φθοράς και αποφάσισες να αναλάβεις μετά τη χρεοκοπία που θα έρθει σε 6 μήνες. Άλλοι έξι μήνες απόγνωσης και απογοήτευσης για τον ελληνικό λαό βέβαια, αλλά θα έχεις την ευκαιρία σου μετά να γίνεις ήρωας.

Κύριε Βαγγέλη,

Ως άνθρωπος που ασχολείται με τα οικονομικά, δήλωνα με θάρρος ότι πριν τις εκλογές λέγατε τα πιο σωστά από όλους τους αντιπάλους σας. ‘Όμως ο κόσμος δεν ξεχνάει κύριε Βαγγέλη. Δεν ξεχνάει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, δεν ξεχνάει το νόμο ΣΑΣ που χάρισε στον φίλο μας τον Λαυρέντη περίπου 1 δις ευρώ τη στιγμή που τα κατώτερα στρώματα έπεφταν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν ξεχνάει ότι η υπογραφή σας είναι πρώτη στην πράξη που αθωώνει τον υπερμέγιστο Άκη. Είστε διεφθαρμένος κύριε και ο κόσμος σας τιμώρησε για αυτό. Είστε τυχερός που ζει ακόμα ο παππούς μου και σας ψήφισε. Ελπίζω να ζει για πολύ ακόμα, με ποσοστό κάτω του 8% στις επόμενες εκλογές, θα είστε σχετικά ακίνδυνος ούτως ή άλλως.

Κύριε Πάνο,

Ας το παραδεχτούμε, μια φούσκα ήτανε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Και το μόνο που μένει τώρα είναι να ξεφουσκώσει. Προσπαθήσατε να πολώσετε τους αντιμνημονιακούς της δεξιάς και φάνηκε προς στιγμήν να τα καταφέρνετε. Η αποστροφή σας όμως προς τα πρώην αφεντικά σας, σας κόστισε. Πρέπει να πω ότι ήσασταν ίσως ο μοναδικός που είχε σωστά δομημένο πρόγραμμα και ήσασταν από τους λίγους που έθεσαν θέματα δήμευσης περιουσιών ώστε να καταπολεμηθεί η διαφθορά. Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί και ο πρώην πρόεδρός σας το 2004 αν θυμάστε. Το τότε αφεντικό πρωθυπούργευε και απέτυχε παταγωδώς. Και όπως και στην περίπτωση του κυρίου πιο πάνω, ο λαός δεν ξεχνάει τα ψέματα. Ίσως και να είχατε αγνές προθέσεις. Ομολογώ ότι με είχαν εντυπωσιάσει κάποιες παλιότερες ομιλίες σας στη βουλή, αλλά θα πρέπει να αποδείξετε ότι είστε, όπως λέτε, πατριώτης.

Κύριε Φώτη,

Είμαι μπερδεμένος με την περίπτωσή σας. Τελικά με ποιους θέλετε να συνεργαστείτε; Και με ποιους δεν θέλετε; Άλλα λέτε εσείς, άλλα λένε τα στελέχη σας, άλλα λένε οι δημοσιογράφοι και άλλα δηλώνουν οι πράξεις σας. Κάπου βρομάει το πράγμα και η βρόμα δεν μου αρέσει. Ίσως είστε τόσο αποφασισμένος να αναλάβετε μια θέση εξουσίας που θα κάνατε και θα λέγατε τα πάντα για να την κατακτήσετε. Ίσως σας δίνουμε περισσότερη προσοχή από όσο πρέπει.

Κύριοι, απευθύνομαι σε εσάς ως οι σοβαροί που επέλεξε ο ελληνικός λαός να εκπροσωπηθεί. Με έχετε απογοητεύσει όλοι. Από κόμπλεξ και προσωπικές διαμάχες, αρνηθήκατε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Αυτός ο ένας μήνας μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων ήταν καταστροφικός. Αν είχαμε μία ελπίδα να γλιτώσουμε τα χειρότερα, τώρα τη χάσαμε. Σε 6-24 μήνες θα έχουμε χρεοκοπήσει σαν χώρα και θα επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα. Και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο.

Με εκτίμηση,
Το γρανάζι

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!