Τα προβλήματα αυτά συνήθως προκαλούν πόνο και περιορισμό της κινητικότητας του ώμου και μπορεί να έχουν σχέση με βλάβες των οστών, των συνδέσμων ή των τενόντων.
Οι ρήξεις των τενόντων (στροφικού πετάλου) είναι συχνή βλάβη στους ασθενείς, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της αύξησης του μέσου όρου ηλικίας, καθώς και της καλύτερης διαγνωστικής και χειρουργικής προσέγγισης, όπως επισημαίνει ο διευθυντής της Κλινικής Χειρουργικής Χεριού-Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ, Ν Γεροσταθόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Γεροσταθόπουλο «οι τρόποι αντιμετώπισης ποικίλουν από τη φαρμακευτική και φυσιοθεραπευτική αποκατάσταση μέχρι τη χειρουργική θεραπεία».
Για τις νέες ιατρικές εξελίξεις που αφορούν στην χειρουργική αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των ασθενών με ρήξη στροφικού πετάλου, η Κλινική Χειρουργικής Χεριού-Άνω Άκρου και Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ διοργανώνει ειδικό συμπόσιο το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΚΑΤ με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αποκατάστασης Παθήσεων Ώμου-Αγκώνα (EUSSER).
Όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος του συμποσίου Εμμανουήλ Φανδρίδης «η συνεργασία των ιατρών και των επαγγελματιών που ασχολούνται με την αποκατάσταση των ασθενών, η επιστημονική εγκυρότητα των ιατρικών και φυσιοθεραπευτικών πράξεων και η συνεχής ενημέρωση, είναι απαραίτητα για το καλύτερο αποτέλεσμα των ασθενών με προβλήματα στον ώμο».