tromaktiko: Σε… σάκο του μποξ μετέτρεψε τον Σιαρλή ο Χριστόφιας

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σε… σάκο του μποξ μετέτρεψε τον Σιαρλή ο Χριστόφιας



Σε σάκο του μποξ φαίνεται να έχει μετατρέψει τον υπουργό των Οικονομικών του, Βάσο Σιαρλή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να τον αφήνει εκτεθειμένο και να τον προσβάλλει είτε...
μπροστά είναι κάμερες είτε άλλοι μάρτυρες. Ο εκνευρισμός του Προέδρου Χριστόφια, για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο θέμα της κυπριακής οικονομίας (δεν το αντέχει να είναι ο Μνημονιακός Πρόεδρος, αυτός που έφερε την Τρόικα στην Κύπρο), είναι τόσο μεγάλος (και ανεξέλεγκτος, όπως λένε συνεργάτες του) που δεν μπορεί να ελέγξει ούτε του τι λέει ούτε το πώς το λέει. Και τη νύφη την πληρώνει κυρίως ο Βάσος Σιαρλή, που ακούει τα εξ αμάξης μόλις πάει να πει την προσωπική του άποψη και εκτίμηση για τις εξελίξεις, καθώς και να περιγράψει την κατάσταση στην οικονομία, την οποία δεν ωραιοποιεί καθόλου σε αντίθεση με το τι θέλει να πιστεύει και να λέει ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Αυτό που εκνευρίζει πλέον πάρα πολύ τον Πρόεδρο, είναι η επιμονή του Βάσου Σιαρλή να εκφράζει τη γνώμη του - κατ' ιδίαν και δημοσίως - σε σχέση με την κυπριακή Οικονομία - απόψεις οι οποίες πλησιάζουν... επικίνδυνα (ταυτίζονται σε κάποιες περιπτώσεις) με αυτές των Ευρωπαίων εταίρων μας και όχι με την ανάλυση του Προέδρου και του ΑΚΕΛ, οι οποίοι βλέπουν τις εξελίξεις μέσα από τον φακό του... Εζεκία Παπαϊωάννου. Σημειώνεται ότι πρόσφατα, μιλώντας ο Πρόεδρος σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του, είπε χαρακτηριστικά: «Ψηλά τα λάβαρα, όπως έλεγε ο αείμνηστος Εζεκίας Παπαϊωάννου. Είμαστε αγωνιστές, συναγωνιστές για την ειρήνη, τη Δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και τελικά τον σοσιαλισμό. Και να είσαστε βέβαιοι ότι η τύχη του κόσμου δεν είναι ο ψυχοφθόρος και καταστροφικός για τους ανθρώπους καπιταλισμός».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!