Στην ανταπόκριση του πρακτορείου από τη Λευκωσία αναφέρεται ότι η Κύπρος είναι το πέμπτο μέλος της Ευρωζώνης που προσφεύγει στον Μηχανισμό για χρηματοδότηση, ενώ προστίθεται ότι το ποσό της διάσωσης μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 10 δις ευρώ.
Παράλληλα σημειώνεται η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή στο πρακτορείο, ότι το ποσό της διάσωσης θα μπορούσε να είναι ενισχυμένο, ώστε να καλύψει και δημοσιονομικές ανάγκες.
Ακόμη, αναφέρεται ότι η Κύπρος θα συνεχίσει τις προσπάθειες για εξασφάλιση διμερούς δανείου, παρότι σημειώνεται πως η προσφυγή στον Μηχανισμό φαίνεται να σηματοδοτεί την εξάντληση των προσπαθειών για σύναψη δανείου από την Ρωσία ή την Κίνα.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει την αντίδραση του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude Juncker, με την οποία χαιρετίζει το αίτημα της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον κ. Juncker, η ευθύνη για την διαπραγμάτευση των απαιτούμενων προϋποθέσεων πρέπει να αναληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, ενώ συμπληρώνει ότι αναμένει την ισχυρή δέσμευση της Λευκωσίας για τις απαιτούμενες ενέργειες.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στην ανταπόκρισή του αναφέρεται στην απόφαση της Λευκωσίας να προσφύγει στην ΕΕ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Σκοπός της αίτησης για βοήθεια, προστίθεται, είναι ο περιορισμός των κινδύνων για την κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα λόγω των αρνητικών συνεπειών από την έκθεση του τραπεζικού συστήματος στην ελληνική οικονομία.
Η Deutsche Welle μεταδίδει τέλος ότι η ανακοίνωση της Κυβέρνησης με την οποία γνωστοποίησε τη Δευτέρα την πρόθεσή της για προσφυγή στον Μηχανισμό δεν κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα ποσά ή στο αν το ποσό της διάσωσης θα χρησιμοποιηθεί για τις τράπεζες ή για τις δημοσιονομικές ανάγκες.