tromaktiko: Σε απόγνωση ιδιωτικοί υπάλληλοι στο Αγρίνιο

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σε απόγνωση ιδιωτικοί υπάλληλοι στο Αγρίνιο



Απολύσεις και μειώσεις μισθών, ειδικά το τελευταίο διάστημα, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό, για δεκάδες υπαλλήλους τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες θέλοντας να...
μειώσουν τα κόστη τους, προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις

Οι πληροφορίες είναι σχεδόν καθημερινές και έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με επιχειρήσεις που είτε προχωρούν σε μεγάλες μειώσεις των μισθών, μέσω ατομικών συμβάσεων, είτε σε απολύσεις προσωπικού. Μάλιστα γνώστη εταιρία στο Αγρίνιο, έριξε κανονικό «μαχαίρι» στις αποδοχές των εργαζομένων της, την επομένη των εκλογών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι, βλέποντας τον κίνδυνο να χάσουν εντελώς τη δουλειά τους, δέχονται τις μειώσεις αυτές, αφού έτσι κι αλλιώς ούτε προοπτική για ανεύρεση άλλης εργασίας υπάρχει.

Παράλληλα δεν λείπουν και οι απολύσεις, ακόμη και από επιχειρήσεις, που είναι γνωστές για την ευρωστία τους και τον μεγάλο εμπορικό κύκλο που έχουν.

Το τελευταίο εκλογικό δίμηνο, όπου ουσιαστικά τίποτε δεν λειτούργησε, δυσχέραινε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Η κατάσταση στην αγορά όμως είναι πλέον εκρηκτική και ακόμη και οι επιχειρήσεις που θεωρητικά δεν θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα, βρίσκονται πλέον σε δυσχερή θέση, λόγω της μείωσης του τζίρου τους και της αδυναμίας χρηματοδότησης τους.

«Από Σεπτέμβριο εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το λουκέτα και τα κανόνια θα είναι καθημερινά» λένε άνθρωποι της αγοράς, ενώ και οι συνδικαλιστές προειδοποιούν για κοινωνική έκρηξη, μέσα στο φθινόπωρο.

Από το Επιμελητήριο Αιτωλ/νιας, οπου τα στοιχεία με τις παύσεις δραστηριοτήτων είναι απογοητευτικά, τονίζεται πως μόνο μέσα από στοχευμένες δράσεις και ενέσεις ρευστότητας, μπορεί να επιτευχθεί έστω μια μικρή αντιστροφή της κατάστασης και αυτο θα πρέπει να αποτελέσει πρωτη προτειταιότητα για τη νέα κυβέρνηση

agriniopress.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!