tromaktiko: Frontex: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για την παράνομη μετανάστευση

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Frontex: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για την παράνομη μετανάστευση



Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις παράνομες μεταναστευτικές εισροές, υπογράμμισε... ο διευθυντής του Frontex Ilkka Laitinen απαντώντας σε σχετική αναφορά του Έλληνα ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.

Ο επικεφαλής της Frontex συμφώνησε με τον Έλληνα ευρωβουλευτή ότι η άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί, αποτελεί σημαντικό πλήγμα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η σύλληψη και καταγραφή των στοιχείων των παράνομα εισερχομένων αλλά η διαχείριση του αριθμού αυτού από την χώρα, σημείο στο οποίο η νέα υπηρεσία ασύλου θα πρέπει να αναπτύξει σημαντικό ρόλο.

Αναφορικά με την υπηρεσία ασύλου, η Επίτροπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων Σ. Μάλμστρομ, δήλωσε ότι η Ελλάδα καθυστερεί σημαντικά την επάνδρωση της νέας υπηρεσίας, καθιστώντας αδύνατη την αποτελεσματική λειτουργία της.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται τη δυσκολία προσλήψεων εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα, προσθέτει ωστόσο ότι η Επιτροπή υποστηρίζει την χώρα, ώστε να διασφαλιστεί η αύξηση της απορρόφησης των κονδυλίων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης νέου προσωπικού, εφόσον αυτή εμπίπτει στους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για τη λειτουργία των Ταμείων.
aegeantimes.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!