tromaktiko: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ για logistics

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ για logistics



Εως και τα 500 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να φτάσει η επένδυση που εμφανίζεται έτοιμος να υλοποιήσει ολλανδικός όμιλος στην Κρήτη, στον τομέα των logistics.

Εως και τα 500 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να φτάσει η επένδυση που εμφανίζεται έτοιμος να υλοποιήσει ολλανδικός όμιλος στην Κρήτη, στον τομέα των logistics.

Ηδη μάλιστα η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στη νομοθεσία για το fast track. Αυτό γνωστοποίησε ο Ολλανδός πρέσβης Kees Van Rij στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκη.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την εταιρεία VOPAK, από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαχειρίζεται ενεργειακές υποδομές και κυρίως αποθήκες καυσίμων, η οποία επιθυμεί να επενδύσει στην Κρήτη, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των εταιρειών για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η ολλανδική εταιρεία έχει ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, στους οποίους γνωστοποίησε την πρόθεσή της να κατασκευάσει δεξαμενές καυσίμων σε έκταση 400 στρεμμάτων στη Δέρματο Βιάννου.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ισπανικό ενδιαφέρον για επανεκ-κίνηση των μεγάλων έργων

Η νέα ολλανδική επένδυση στον τομέα των logistics στην Ελλάδα ύψους 300-500 εκατομμυρίων ευρώ, η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και ιδιαίτερα των αυτοκινητοδρόμων και η ομαλοποίηση των πληρωμών των επενδυτών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτέλεσαν την αιχμή των συναντήσεων που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης με τον Ισπανό και τον Ολλανδό πρέσβη.

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα, τα οποία συζητήθηκαν με τον πρέσβη της Ισπανίας Alfonso Lucini, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον άμεσο ορισμό διαπραγματευτή, ο οποίος θα αναλάβει τις συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων.

Το μήνυμα

Είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλική για επενδύσεις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή, γιατί οι επενδύσεις είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Ο κ. Lucini ζήτησε να βρεθεί λύση στα συγχρηματοδοτούμενα έργα ώστε να προχωρήσουν οι οδικοί άξονες και να έχουν ξεμπλοκάρει τα έργα μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς σε δύο αυτοκινητοδρόμους, την Ιονία Οδό και τον Ε65, συμμετέχουν ισπανικές εταιρείες στην κοινοπραξία.

Ο Ισπανός πρέσβης αναφέρθηκε και στο θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για τις οποίες ζήτησε τακτική πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ για την ενέργεια που εγχέουν στο σύστημα. Κι αυτό γιατί ισπανικές εταιρείες έχουν ήδη επενδύσει σε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, αλλά εδώ και περίπου έξι μήνες υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές.

Ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε και με τον Φινλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του προς τη χώρα μας δηλώνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτήν την κρίση, είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι .

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!