«Με τον τρόπο αυτόν αφενός εξασφαλίζεται η απορροφητικότητα των σχετικών κονδυλίων […] και αφετέρου διασώζονται από το κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται θέσεις εργασίας και εξασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή», υπογραμμίζεται στην επιστολή. Παράλληλα, ο ΣΒΒΕ ζητά την επανασύσταση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) και τη συμπερίληψή της στο νέο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σημειώνει ότι, από το βήμα της Βουλής, ο νέος πρωθυπουργός έδωσε μήνυμα αποφασιστικότητας ότι όσα εξαγγέλθηκαν θα υλοποιηθούν άμεσα. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του προηγούμενου διαστήματος, που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
«Η κυβέρνηση πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να παράγει έργο και μόνο έργο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη φορά οι εξαγγελίες να παραμείνουν μόνο στο στάδιο των καλών προθέσεων», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις, να προωθηθούν οι αποκρατικοποιήσεις, να αναδιοργανωθεί το τραπεζικό σύστημα και να ξεμπλοκαριστούν τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.