«Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης», στην οποία μάλιστα σκοπεύει να μετέχει και ο ίδιος, ενώ το ίδιο ζητά και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι με δημόσια δήλωσή του χθες, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του σε αυτά τα θέματα να συμφωνήσουν όχι μόνο τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά «όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις». Υποστήριξε άλλωστε πως «είναι τώρα ένα κρίσιμο momentum στην ΕΕ και την Ευρωζώνη» και πως μέσα από την παρούσα συγκυρία μπορεί να αντλήσει οφέλη η χώρα.
Στην πραγματικότητα, ο κ. Βενιζέλος δίνει μία άτυπη «διορία» λίγων μηνών στην κυβέρνηση, συνδέοντας τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας στο εξωτερικό ακόμα και με την ίδια τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να θέσει ως και θέμα αλλαγής στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Αναλόγως της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, δηλαδή, δεν αποκλείεται να θεωρήσει πως η χώρα χρειάζεται μία «αμιγώς πολιτική» κυβέρνηση, με τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ - κάτι το οποίο απέφυγε κατά τη σύνθεση της παρούσας κυβέρνησης, συγκρουόμενος μάλιστα με κορυφαία στελέχη του κόμματός του - ή αντίθετα, ότι η κατάσταση χρήζει μίας κυβέρνησης άκρως τεχνοκρατικής, με εξωκοινοβουλευτικό μάλιστα ή άλλον πρωθυπουργό. Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε άλλωστε η αιχμή του κατά της ΔΗΜΑΡ στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, όταν υποστήριξε πως αν είχε σχηματιστεί κυβέρνηση μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου ίσως ο κ. Σαμαράς να μην ήταν πρωθυπουργός...