tromaktiko: Τι θα αλλάξει στην παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τι θα αλλάξει στην παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ



Χρόνια ολόκληρα συζητάμε για τις «άνοστες» παρουσίες των Πρωθυπουργών στην ΔΕΘ αλλά και το κάψιμο της πόλης από τις συγκρούσεις της αστυνομίας... με τους διαδηλωτές και τα συνήθη ταραχοποιά στοιχεία που «χώνονται» όταν βρουν τέτοιες ευκαιρίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Πλάκα στη Μακεδονία της Κυριακής, στόχος του νέου προγράμματος του Αντώνη Σαμαρά θα είναι από τη μια να αναδείξει και να αξιοποιήσει την πρωτοβουλία συνένωσης ΔΕΘ-Helexpo-ΟΠΕ για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και από την άλλη να παρουσιάσει τις προτεραιότητες αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής σε τομείς όπως οι αποκρατικοποιήσεις και οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών στο δημόσιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το φετινό πρόγραμμα θα είναι διαφορετικό. Οι πληροφορίες λένε πως έχουν κατατεθεί πολλές εισηγήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο που προτείνουν ως και μονοήμερη παρουσία του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ή η κεντρική ομιλία να γίνει μία ημέρα νωρίτερα ώστε το Σάββατο να μείνει ελεύθερο για την Έκθεση και την αγορά. Άλλες θέλουν η ομιλία του πρωθυπουργού να μη γίνεται στο «Βελλίδειο» αλλά σε κάποιον άλλο χώρο, όπως το Μέγαρο Μουσικής ή το Νόησις, πάντα όμως σε μια εκδήλωση με οικονομικό και αναπτυξιακό περιεχόμενο.

«Δεν μπορεί η πόλη να αστυνομοκρατείται» λένε από το Μαξίμου, κι έτσι αφενός θα υπάρχει άλλος σχεδιασμός, αφετέρου υπάρχουν σκέψεις το βράδυ του Σαββάτου -που κορυφώνονται οι διαδηλώσεις- να μην υπάρχουν πολιτικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και δίχως υπουργικά αυτοκίνητα ή υπουργικά δείπνα.

Τέλος θέλουν ο πρωθυπουργός να συνοδεύεται από ολιγομελές κυβερνητικό κλιμάκιο, όπως από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης-Υποδομών, δίχως κουστωδίες συνεργατών, γενικών γραμματέων, διοικητών οργανισμών.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε αν θα γίνει σεβαστό το αίτημα, καθώς η ΔΕΘ προσφέρεται για πλήθος δημοσίων σχέσεων που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτευτών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!