Ο κ. Ράιχενμπαχ φέρεται να προέκρινε ένα νέο μοντέλο ηλεκτορνικών προμηθειών που θα περιχαρακώνει την διαφάνεια και θα δίνει το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα. Έτσι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταγράφει ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον του και με βάση την προσφορά του να παίρνει την συγκεκριμένη ανάθεση. Το ερώτημα είναι αν τα υπουργεία Άμυνας και Δημόσιας Τάξης θα δεχθούν να μπουν σε αυτήν την διαδικασία καθώς μέχρι τώρα εξαιρούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο απασχόλησης εργάζεται πυρετωδώς για να δείξει δείγματα γραφής. Ήδη, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν μία σειρά από μνημονιακές υποχρεώσεις. Όπως το να λειτουργήσει κανονικά το Ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να αρχίσει τη λειτουργία του την 1η Ιουλίου. Αρχικά είχε αποφασιστεί να πάρει παράταση γεγονός που θα σήμαινε «κίτρινη κάρτα» εκ μέρους της Τρόικα. Παράλληλα, προχώρησε την στελέχωση του ΣΕΠΕ που αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση.
Το προσωπικό μεταφέρθηκε από τον ΟΕΚ και τα ασφαλσιτικά ταμεία. Εντολή δόθηκε και για την ταυτόχρονη υποβολή φόρου μισθωτών και ασφαλσιτικών εισφορών. Μέσα σε δέκα ημέρες εκτιμάται ότι το θέμα θα έχει τελειώσει αφού είναι ο μόνος τρόπος το κράτος να ελέγχει και να πιάνει την αδήλωτη εργασία ενώ ταυτόχρονα καταπολεμάται και η γραφειοκρατία.
Επόμενη απόφαση που ήδη ελήφθη είναι η ενιαία βάση δεδομένων μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης ανάμεσα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Αυτό το μέτρο αφενός απελευθερώνει τους επιχειρηματίες που απασχολούσαν ένα άτομο μόνο για να ενημερω΄νει τις διαφορετικές αρχές και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονου ελέγχου από το υπουργείο για το ποιος είναι ασφαλισμένος και ποιος όχι.