tromaktiko: Γερμανία: Κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης από μια ελληνική πτώχευση

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Γερμανία: Κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης από μια ελληνική πτώχευση



Η συζήτηση για το ενδεχόμενο μίας ελληνικής χρεοκοπίας και πιθανής εξόδου από το ευρώ παίρνει νέες διαστάσεις. Παρά τις απόψεις που υποστηρίζουν αυτά τα σενάρια, διατυπώνεται.. και σοβαρός αντίλογος, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου εκτιμά ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα έλυνε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση. Επισημαίνει μάλιστα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε ακριβώς τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και τονίζει ότι η «πτώση» ενός μέλους θα συμπαρέσυρε και τα υπόλοιπα.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Αν εξωθούνταν τώρα η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, το πολιτικό μήνυμα θα ήταν σαφές: η νομισματική ένωση δεν πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Ποιος θα μπορούσε τότε να εγγυηθεί αξιόπιστα ότι δεν θα ακολουθούσαν η Πορτογαλία ή ακόμη και η Ισπανία και η Ιταλία; Τα προβλήματα της Ελλάδας προκαλούν ένα μέρος μόνο της ανησυχίας στην Ευρώπη του ευρώ. Μία έξοδος δεν θα έλυνε τα προβλήματα, αλλά θα ενίσχυε τη δυσπιστία. Και τα υπόλοιπα κράτη που πλήττονται από την κρίση θα ένιωθαν άμεσα αυτή τη δυσπιστία», καταλήγει το σχόλιο της SZ.

«Ο χρόνος για την κυβέρνηση Σαμαρά εξαντλείται», διαβάζουμε σε τίτλο των οικονομικών σελίδων της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επισημαίνει τις αισθητές καθυστερήσεις στην τήρηση των οικονομικών δεσμεύσεων της Ελλάδας και εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση ξεκινά με αρνητικό πρόσημο έναντι της τρόικας.
euro2day.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!