tromaktiko: Ευρώ με το ζόρι

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ευρώ με το ζόρι



Γράφει ο Τσανούσης Στάμος
Μέχρι πρότινος την φήμη του πιο κακού , του πιο στυγνού διαπραγματευτή, την είχε το ΔΝΤ.

Μέχρι πρότινος , διότι κανείς δεν φανταζονταν ότι η ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε αναγάγει σε αυτοσκοπό την καταστροφή των εθνών που την απαρτίζουν.

Και ολως τυχαίως τα έθνη που καταστρέφονται είναι κυρίως τα έθνη που τόλμησαν και πολέμησαν την Γερμανία στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Τελικά ο μεγαλύτερος εχθρός της Ευρώπης είναι η Γερμανία και τα δορυφορικά της κράτη.

Κανένας πολιτικός απο καμία άλλη χώρα δεν τόλμησε να προσβάλει την Ελλάδα όπως το κάνουν συνεχώς οι Γερμανοί Αυστριακοί και λοιποί γερμανόφωνοι και γερμανόφιλοι πολιτικοί.

Και το κυριότερο είναι ότι οι πιο σκληρές δηλώσεις γίνονται απο ημίαιμους όπως ο κύριος Ρέσλερ ή απο σκληροπυρηνικούς πρώην Ανατολικογερμανούς όπως η κυρία Μερκελ.

Δεν χρειάζεται και πολυ μυαλό για να καταλάβουμε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ευρώπης , αυτός που κυρίως αντιτάσσεται στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι ο γεμάτος μίσος Γερμανικός γίγαντας.

Κατα πρώτης μπορεί να φαντάζει λάθος αυτό, αλλα τελικά αναρωτήθηκε κανεις τι θέλει η Γερμανία ;

Θέλει ομότιμους και ισότιμους Ευρωπαίους πολίτες ή καταναλωτές και υπηρέτες;

Σίγουρα υπηρέτες και σκλάβους , αν άλλωστε ήθελε κάτι άλλο δεν θα πίεζε την Ελλάδα να θεσμοθετήσει μισθούς κάτω απο τις ευρωπαϊκές συμβάσεις , τις οποίες τις έχει γραμμένες στα παλιά της τα παπούτσια. Σίγουρα υπηρέτες και σκλάβους γιατί αλλιώς θα σεβόταν το γεγονός ότι η Ελλάδα μέτρα ήδη 2.000 ανθρώπους νεκρούς λόγω απόγνωσης ένεκα της οικονομικής κρίσης.

Η Γερμανία όμως αυτή είναι , εμείς όμως τι κάνουμε;

Δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Ως εθισμένοι δεν αντιδρούμε και απλά παρακαλάμε για την επόμενη δόση. Ξέρουμε ότι κάθε φορά που παίρνουμε χρήματα απλα καταλήγουμε να χρωστάμε τουλάχιστον τα διπλάσια και κάθε φορά διαλύουμε όλο και περισσότερο την κοινωνική συνοχή και την οικονομία της χώρας μας.

Και απο την άλλη κάθε φορά που οποιοδήποτε τολμήσει να πει τα πράγματα με το όνομα τους έχουμε έτοιμες ταμπέλες για να φιμώσουμε την άποψη του.

Φασιστας , ρατσιστής , λαικιστής. Πάντα κάτι βρίσκουμε να πούμε όταν κάποιος δεν είναι αρκετα σοφιστικέ και "πολιτισμένος" ώστε να δέχεται αδιαμαρτύρητα τα πάντα.

Όσο η Ελλάδα προσφέρει γη και ύδωρ για να ανήκει σε μια ευρωπαϊκή Ένωση που την καταστρέφει δεν υπάρχει ελπίδα.

Και η αλήθεια είναι ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα κάνει τα πάντα για να μείνει σε αυτήν την Ένωση. Και δεν είναι μόνο η τρικομματική κυβέρνηση , ακόμα και ο αιρετικός κατα τα αλλα ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση εντός της ευρωπαϊκής ένωσης.

Και η ρητορική των υπέρμαχων της παραμονής στο ευρώ είναι ότι σε περίπτωση εξόδου η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων θα μειωθεί κατα 60% και ότι θα υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα, πετρέλαιο και τρόφιμα.

Μα δεν έχει ήδη μειωθεί η αγοραστική δύναμη 60% των Ελλήνων με την ύφεση που βιώνουν ; Δεν υπάρχει έλλειψη σε φάρμακα για ασθένειες όπως ο καρκίνος; Δεν έχει γίνει απλησίαστο το πετρέλαιο με την τιμή της βενζίνης να είναι ανεξήγητα και αναίτια στο 1,72€; Δεν έχουν περιορίσει την κατανάλωση τροφίμων οι Έλληνες ή δεν έχουν αυξηθεί οι συνανθρωποί μας που ψάχνουν στα σκουπίδια η στα πεταμένα στις λαϊκές αγορές ;

Αυτές τις ημέρες γίνονται αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών για να βρουν 11 περίπου δισεκατομμύρια που πρέπει να περικοπούν κατ απαίτηση της τρόικα. Και ότι και αν αποφασίσουν , θα το παρουσιάσουν ως επιτυχία και ως επαναδιαπραγμάτευση σκληρή.

Καταρχήν αν κάποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα του ΔΝΤ θα δει ότι ήδη απο μόνο του το ταμείο έχει αναπροσαρμόσει τον χρονικό ορίζοντα. Άρα αυτο που θα μας παρουσιάσουν ως επιτυχία , έχει ήδη γίνει.

Και επιπλέον, αυτα τα 11 δισεκατομμύρια είτε έτσι είτε αλλιώς δεν θα λείψουν απο την πραγματική οικονομία , κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη την ύφεση;

Για να είναι κοινή απαίτηση όλων των πολιτικών "ευρώ με το ζόρι " σημαίνει ότι πρέπει να γίνει κοινή απαίτηση όλων των υπολοίπων "δραχμή τώρα "

Εκτός αν υπάρχει έστω και ένας που να αναγνωρίζει ότι υπάρχει πολιτικό κόμμα με καλές προθέσεις για τους Έλληνες.

stsanoussis.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!