tromaktiko: Χρειάζονται δραστικά μέτρα για να παταχθεί το παρεμπόριο

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Χρειάζονται δραστικά μέτρα για να παταχθεί το παρεμπόριο



Απαίτηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Εμπόρων Μαγνησίας...

Δραστικά μέτρα, προκειμένου να παταχθεί το παρεμπόριο και να μη μπουν άλλα λουκέτα στην τοπική αγορά, ζητά η Ομοσπονδίας Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Εμπόρων (ΟΕΒΕΜ), όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΒ, παρουσία πολλών επαγγελματιών της περιοχής και φορέων.

Μιλώντας στους παραβρισκόμενους, μεταξύ των οποίων η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Κώστας Κόγιας εκτίμησε ότι το παρεμπόριο είναι η πληγή του υπουργείου Οικονομίας που αιμορραγεί, καθώς χάνονται 2 δισ. ετησίως, καθώς και 1,3 δις από το λαθρεμπόριο. Όπως τόνισε «αν υπήρχαν αυτά τα χρήματα δε θα υπήρχαν επιπρόσθετες φορολογίες σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στη χθεσινή σύσκεψη μπήκε το ζήτημα να ξεκινήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να λειτουργήσουν. Σύμφωνα με τον κ. Κόγια, υπήρξαν φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου Βόλου και της Αστυνομίας αλλά μόλις τελειώνουν οι έλεγχοι ξαναεμφανίζονται.

- Πρώτος άξονας είναι να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να υπάρξει τηλεφωνικό κέντρο καταγραφής όλων των καταγγελιών.

- Δεύτερος άξονας να υπάρξει η καταναλωτική συνείδηση, περίπου 50 – 100.000 φειγ βολάν θα τα μοιράσουμε ενημερωτική καμπάνια και πρέπει να υπάρξει σε ετήσια βάση ενημερωτική καμπάνια.

- Το τρίτο επίπεδο είναι και οι επαγγελματίες να λάβουν μέτρα και οι μικρομεσαίοι, σε συνεργασία με Ομοσπονδία, να μην επιτρέπουν στον περιβάλλοντα χώρο της επιχείρησής τους το παρεμπόριο.

«Δε δεχόμαστε άλλες διαταγές πληρωμής κι άλλους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μία επιχείρηση ανοίγει και επτά κλείνουν, ενώ 4 στις 7 επιχειρήσεις δε θα καταφέρουν να περάσουν τη διαδικασία βιωσιμότητας. Και ελπίζουμε σήμερα όλοι μαζί να βαδίσουμε σε πορεία βιωσιμότητας όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Κόγιας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος δήλωσε ότι οι αρμόδιοι πρέπει να δεσμευτούν για να τελειώσει το θέμα και έστειλε μήνυμα στους καταναλωτές να καταλάβουν ότι πρέπει να μπει ένας φραγμός, καθώς τα χρήματα σε παράνομους εμπόρους καταλήγουν σε μεγαλέμπορους της Αθήνας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αν δε βγει τίποτα εντός μήνα, πρέπει πλέον να κατεβάσουμε τα μαγαζιά μας από την Ερμού στο παραλιακό μέτωπο για να πουλάμε και εμείς ελεύθερα χωρίς αποδείξεις χωρίς ελέγχους, γιατί όπως φαίνεται η πολιτεία αυτό το εμπόριο θέλει, θέλει το παράνομο εμπόριο και την αναρχία στην πόλη», τόνισε ο κ. Τσέλιος.

Τέλος ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Στάθης Πλαστάρας εκτίμησε ότι το παρεμπόριο γίνεται από αποθήκες όπου αυτά όλα τα εμπορεύματα συσσωρεύονται και μετά τα μεταπωλούν και στόχος είναι να χτυπηθεί αυτό το σύστημα. Το Επιμελητήριο υπέβαλε πρόταση στο δήμαρχο Βόλου να απασχολεί δύο υπαλλήλους μόνο για το παρεμπόριο, αλλά να έχουν τη νομική κάλυψη του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας. «Αν αυτό γίνει εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε δύο υπαλλήλους προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Τη σύσκεψη παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος Βόλου, Ν. Αγχιάλου και αρμόδιος για θέματα εμπορίου Παντελής Πελεκάνος.

magnesianews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!