tromaktiko: Πάτρα: Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ χωρίς κλιματιστικά

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Πάτρα: Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ χωρίς κλιματιστικά



Σε πλήρη αχρηστία είναι το σύστημα κλιματισμού των μισών από τα μόλις δεκατέσσερα μάχιμα ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος. Τα κωμικοτραγικά ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς από τα επτά ασθενοφόρα που θεωρητικά διαθέτουν κλιματισμό μόλις τα τρία θεωρούνται αξιόπιστα αυτές τις ημέρες του καύσωνα καθώς τα υπόλοιπα τέσσερα για να λειτουργήσει ο κλιματισμό πρέπει κάθε λίγη ώρα να «εφοδιάζονται» με φρέον.

Η κατάσταση πλέον σε ό,τι αφορά τις μονάδες του ΕΚΑΒ τόσο στην Πάτρα όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια είναι εκτός ελέγχου καθώς ανά πάσα στιγμή υπάρχει φόβος κάποιο περιστατικό που μεταφέρεται με συμπτώματα θερμοπληξίας σε νοσοκομείο να βρεθεί σε όχημα που θα γίνει ο «τάφος» του.

Καμίνι η Δυτική Ελλάδα για δεύτερη ημέρα

Οι υψηλές θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν τους 40ο C συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα στη Δυτική Ελλάδα.

Η κατάσταση στον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου και σήμερα ήταν απελπιστική καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες συνοδεύτηκαν από υψηλή υγρασία με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο αίσθημα δυσφορίας.

Σε μια προσπάθεια να βρουν λίγη δροσιά εκατοντάδες πολίτες κατέφυγαν στις παραλίες του Πατραϊκού όπου και παρέμειναν έως αργά το βράδυ.
http://patrastimes.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!