tromaktiko: Δύο συν, ένα πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Δύο συν, ένα πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος



Τελικώς, τα ελληνικά νοικοκυριά δεν θα αποφύγουν το πικρό ποτήρι της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης... φέτος το χειμώνα.

Η εξομοίωση με την τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει αποφασισθεί, αλλά με μια αίρεση. Θα γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η αύξηση θα γίνει αλλά δεν θα είναι τόσο μεγάλη, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης (από τη στιγμή που η εξομοίωση θα γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα).

Κατ' αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της επιβάρυνσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου το κλίμα είναι ψυχρότερο και κατά συνέπεια το αγαθό είναι άμεσης προτεραιότητας.

Παράλληλα από το ΥΠΟΙΚ δεσμεύονται και για την καθιέρωση ενός επιδόματος, το οποίο θα έχει γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια και σκοπός του θα είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά νοικοκυριών, προκειμένου να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης.

Το πρόβλημα είναι πως τα κριτήρια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, ενώ συνήθως το επίδομα δίνεται κατόπιν εορτής. Οπότε δεν βοηθάει και τόσο όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη…
parapolitika.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!