Ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΑΡ αναφέρθηκε και στην ατζέντα της συνάντησης στην οποία θα τεθούν επί τάπητος τα ισοδύναμα μέτρα, ο ΦΠΑ, αλλά και όποια άλλα θέματα βρίσκονται στην επικαιρότητα. Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης: «Πρώτον την εξέταση όλης της διαδρομής από την προηγούμενη συνάντησή μας, πράγματι στις 10 το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξει αυτή η συνάντηση, ισοδύναμα, ΦΠΑ και κυρίως η αντιμετώπιση όλων εκείνων που έχουν σχέση με τη λήψη άμεσων μέτρων, όπως οι δόσεις, θα εξετάσουμε σε πιο στάδιο βρίσκεται και πόσο προχωράει η αντιμετώπιση του κράτους, του ελληνικού δημοσίου και βεβαίως και το χρονοδιάγραμμα. Αυτές οι συναντήσεις είναι συναντήσεις εργασίας και θα γίνονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα δε θα είναι μεγάλα μπορεί και μία και δυο και τρεις φορές την εβδομάδα να βρισκόμαστε».
Ο κ. Κουβέλης κλήθηκε ν’ απαντήσει και στο ερώτημα σχετικά με το αν τα σχεδιαζόμενα μέτρα της κυβέρνησης τυγχάνουν της έγκρισης από την τρόικα και ήταν κατηγορηματικός: «Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική αφέλεια να λέει ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις χωρίς να συνυπολογίζει αυτό που λένε οι δανειστές μας, οι εταίροι μας. Και μια και η αναφορά σας είναι συχνή στην τρόικα πρέπει να σας πως ότι η τρόικα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες κυρίως διαπιστωτικού χαρακτήρα δηλαδή τι έγινε, τι πρέπει να γίνει... Η μείζον διαπραγμάτευση δεν αφορά στην τρόικα, αλλά στις πολιτικές ηγεσίες των κρατών-μελών της Ε.Ε. και προφανώς του μηχανισμού στήριξης της χώρας μας. Η τρόικα δεν αποφαίνεται πολιτικά, δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την πολιτική αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων».
Όσον αφορά το ζήτημα της επιμήκυνσης και ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΑΡ. φρόντισε να καταστήσει σαφές την αναγκαιότητά της. «Δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια τον χρονικό ορίζοντα δεν μπορώ με άλλα λόγια να σας πω σε 20 ημέρες, σε ένα μήνα, σε δύο μήνες. Η αμεσότητα της οφειλόμενης ρύθμισης και όπως την έχουμε συμφωνήσει θα υπάρξει. Αλλά προηγουμένως πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν κι όλα εκείνα που έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και που αυτό συναρτάται αποφασιστικά με τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και με τη μετάθεση μέτρων προς τα πίσω. Όλα αυτά δεν είναι μεμονομένα ζητήματα. Βρίσκονται σε μία αλληλεπίδραση σχετική με τη δανειακή σύμβαση και την επιβολή καινούργιων μέτρων. Τα καινούργια μέτρα θέλουμε να τα αποφύγουμε, θα τα αποφύγουμε. Τα δε μέτρα τα οποία καθηλώνουν την ελληνική κοινωνία θα τα αλλάξουμε», πρόσθεσε.