tromaktiko: Οι Αμερικανοί προβλέπουν αύξηση στις τιμές των τροφίμων λόγω της ξηρασίας

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι Αμερικανοί προβλέπουν αύξηση στις τιμές των τροφίμων λόγω της ξηρασίας



Αύξηση στις τιμές των τροφίμων το 2013 προβλέπουν οι Αμερικανοί. Η αναμενόμενη αύξηση στις τιμές βασικών αγαθών που θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές, θεωρείται συνέχεια της...
μεγάλης φετινής ξηρασίας η οποία, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, έχει πλήξει την μισή Αμερικανική επικράτεια.

Οι τιμές στο γάλα, στα αυγά, στο βοδινό, στα πουλερικά και στο χοιρινό θα ανέβουν λόγω της ξηρασίας, η οποία σπρώχνει προς τα πάνω το κόστος της διατροφής για όλες τις οικογένειες.

Η μεγάλη αύξηση αναμένεται στις τιμές του βοδινού και υπολογίζεται στο 4% έως 5%. Οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων προβλέπεται να αυξηθούν στο 3,5% με 4,5%. Ενώ στα πουλερικά και στα αυγά οι τιμές προβλέπεται να ανέβουν στο 3% έως 4%. Και οι τιμές του χοιρινού κρέατος υπολογίζεται στο 2,5% με 3,5% το 2013, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Αμερικανικού Υπουργείου γεωργίας.

Η ξηρασία έχει εκτοξεύσει στα ύψη την τιμή του καλαμποκιού, της σόγιας και των σιτηρών, με αποτέλεσμα να αναμένεται άνοδος στις τιμές των επεξεργασμένων προϊόντων.
e-volos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!