Η παραμονή σε αυτό το ευρώ δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα όπως έχει αποδειχτεί για την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Όμως οι ελληνικές ελίτ, αποκομμένες από δικό τους πολιτισμό, έχουν δώσει σε αυτό το νόμισμα χαρακτηριστικά πολιτισμικής ταυτότητας. Γι αυτούς η έξοδος από το ευρώ τους αφαιρεί ένα κομμάτι από την “ταυτότητα” που τόσο ακριβά αγόρασαν σε ξένα πανεπιστήμια και σε μεγαλουπόλεις της δύσης. Εκεί σπατάλησαν τα νιάτα τους πασχίζοντας να αποτινάξουν από πάνω τους την αρμύρα και το φως, την τραχιά στριφνή γλώσσα και όλα αυτά που εδώ νιώθουμε πως είναι η ποίηση και η αρχική δημιουργός μας δύναμη.
Αν φύγουμε από το ευρώ για να σωθεί ο λαός μας, οι ελιτ θα είναι αναγκασμένες να παλέψουν διπλά και τρίδιπλα ώστε να παπαγαλίζουν αρτιότερα τα ευρωπαϊκά ήθη και γλώσσες, ιδροκοπώντας για να πείσουν τους πρώην εταίρους ότι εξευρωπαϊστηκαν επαρκώς. Ότι διαφέρουν από το Ελληνικό στερεότυπο, όπως το διαμόρφωσαν την τελευταία τριετία δυστυχώς οι ίδιοι.
Όμως αν μετρήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στο ευρώ θα δεις σαφώς ότι η Ελλάδα προϋπάρχει και “εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.” Κι αν ψάξεις πιο βαθιά στις ρίζες θα βρεις ότι αυτές είναι τρέφουν τ΄άλλα δέντρα. Μα όσο και να ψάξεις θα δεις πως το ευρώ δεν είναι πουθενά στις ρίζες μας, που σημαίνει και χωρίς αυτό -άμα την αγαπάς -την ξαναφτιάχνεις”.