tromaktiko: O ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος ανοίγει νέα στρατόπεδα και μετά θα αυξήσει την στρατιωτική θητεία

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

O ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος ανοίγει νέα στρατόπεδα και μετά θα αυξήσει την στρατιωτική θητεία



Η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ είναι απάνθρωπη, εχθρός της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.

Με τον πιο προκλητικό και στυγνό τρόπο προχωρούν στην εφαρμογή των Μνημονίων και της άγριας ταξικής πολιτικής και το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών-τοκογλύφων-εφοπλιστών και του άθλιου πελατειακού κράτους για να εξαγοράζουν τους ψήφους.

Προσέξτε: την ώρα που μας λένε ότι πρέπει να αυξήσουν την στρατιωτική θητεία γιατί οι στρατιώτες δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μονάδων, ότι χρειάζονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις οδηγώντας ακόμη και τους αξιωματικούς στα συσσίτια ή αναγκάζοντας τους να κλέβουν σούπερ μάρκετ για να φάνε, παράλληλα ανοίγουν νέα στρατόπεδα για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία, τους γνωστούς εμπόρους-ιδιοκτήτες σπιτιών-καφετεριών-πιτσαριών-σουβλατζίδικων κλπ. Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχεται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!

Ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος άνοιξε νέο ΚΕΝ Πυροβολικού (στη Μακεδονία που είναι η εκλογική του περιφέρεια), ο Μπεγλίτης διατήρησε ουσιαστικά το ΚΕΝ Κορίνθου (εκλογική του περιφέρεια), ο Αβραμόπουλος διατήρησε το ΚΕΝ Άρτας και άνοιξε το ΚΕΝ Καλαμάτας (εκλογικό προπύργιο του Α.Σαμαρά). Σε όλους αυτούς ήρθε να προστεθεί ο νέος ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος που παρά τις υποσχέσεις για περιορισμό των άχρηστων μονάδων προχωρά στην επαναλειτουργία στρατοπέδου στη Ξάνθη! Μπορεί επομένως η Τρόικα να είναι το φόβητρο για τις περικοπές στους μισθούς και η δικαιολογία για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουμε στα στρατόπεδα, αλλά κάποιοι ετοιμάζονται να ανοίξουν κι άλλα άχρηστα και κοστοβόρα στρατόπεδα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό της Άμυνας.

Ο τοπικός Τύπος στη Ξάνθη πανηγυρίζει! Χαράς ευαγγέλια για την "επαναλειτουργία του στρατοπέδου Αναλογίδη ως στρατόπεδο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Β΄Φάσης ! Γράφει η εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ της Ξάνθης: "Πριν αλέκτωρ λαλήσει... Επιβεβαιώνεται απόλυτα ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός για την επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης ως Κέντρο εκπαίδευσης! Ήδη το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι εργασίες στο στρατόπεδο ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ με τις μεταφορές κρεβατιών, διαρρύθμισης χώρων κλπ κι εκεί που τίποτα δεν «κινούταν» και η απογοήτευση ήταν εύλογη στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους καταστηματάρχες.

Όπως ήδη αποκαλύψαμε αποκλειστικά από το μπλόκ του «Μ» την περασμένη Παρασκευή, το Κέντρο Εκπαίδευσης οπλιτών στο Στρατόπεδο Σταυρούπολης θα εκπαιδεύει τους νεοσύλλεκτους στη Β' φάση. Μάλιστα έρχονται μέχρι τέλη Ιουλίου οι πρώτοι 50 οπλίτες, που στη συνέχεια θα αυξηθούν σημαντικά αφού θα αγγίξουν τους 200.

Αυτό σημαίνει ότι ξαναζωντανεύει η Σταυρούπολη, γεγονός που έκανε όλους τους κατοίκους ιδιαίτερα χαρούμενους και ικανοποιημένους.

Σύμφωνα με «ΤΟ EΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ» προβλέπεται η ανάθεση εκπαιδευτικού έργου στους Σχηματισμούς με τη δημιουργία 16 Πτερύγων Εκπαίδευσης Στελεχών σε Ημιενεργές Μονάδες στην περιοχή της ΑΣΔΕΝ και στην περιοχή του Δ΄ Σώματος Στρατού. Παράλληλα, στις προτεραιότητες του υπουργείου έχει περιληφθεί, επίσης, η κατάταξη των νεοσυλλέκτων που κατάγονται από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου σε κέντρα εκπαιδεύσεως που θα λειτουργήσουν στη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Ρόδο. Οι Πτέρυγες Εκπαιδεύσεως του Έβρου και των Νήσων θα λειτουργούν περιοδικά (3-4 φορές το χρόνο), με πολλά οφέλη τόσο για το στρατό Ξηράς όσο και για τις τοπικές κοινωνίες".

Βεβαίως, την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου και της ΝΔ ήταν ψέματα, καταγγελίες φαντάρων παρουσιάζουν τις συνέπειες της επικίνδυνης πολιτικής τους. Στο ΚΕΝ Πυροβολικού στη Θήβα οι συνάδελφοι φαντάροι κάνουν λόγο «Πέρα από τις ατέλειωτες υπηρεσίες, τις αγγαρείες και το διαρκές τρέξιμο, διαπιστώνουμε τη διαιώνιση της άθλιας κατάστασης σχετικά με την υγεία τους. Την ίδια ώρα που οι φαντάροι καλούνται να ζήσουν, να υπηρετήσουν και να δουλέψουν τζάμπα σε συνθήκες υγειονομικού τάφου, συνεχίζεται απρόσκοπτα η επιλογή του ΕΣ να μην παρέχει στους φαντάρους τα βασικά εμβόλια, με τα οποία είναι υποχρεωμένος (ως ελάχιστη, τυπική συνθήκη) να τους εφοδιάζει. Φαίνεται πως οι «αναγκαίες περικοπές» για να σωθεί η «εθνική οικονομία», περιλαμβάνουν και την ίδια τη ζωή της νεολαίας».

Σύμφωνα με τις αναφορές που έχουμε από φαντάρους: «Το ατελείωτο τρέξιμο, οι συχνές αγγαρείες λόγω προετοιμασιών για τη νέα σειρά (νταλίκες με ρούχα για τους επερχόμενους νεοσύλλεκτους που πρέπει να ξεφορτώσουν, να κουβαλήσουν και να ταξινομήσουν οι φαντάροι) αλλά και οι υπηρεσίες, για τις οποίες δεν επαρκεί η δύναμη, δημιουργούν μια κατάσταση στα πρόθυρα τις νευρικής κρίσης. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης: «κωλυόμενα νούμερα» τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το 6ωρο σκοπιάς (ακόμα και συνεχόμενης), βιολογική εξάντληση, ψυχολογικός πόλεμος με το κόψιμο αδειών ακόμα και για αυτούς που απολύονται, με την δικαιολογία ότι πρέπει να μείνουν στο στρατόπεδο για να βγουν οι υπηρεσίες. Και φυσικά οι εξοδούχοι είναι είδος προς εξαφάνιση. Οι αναφορές που φτάνουν στο διοικητή, ταξίαρχο Βιτετζάκη, ή στον υποδιοικητή Παπακωνσταντίνου για κόψιμο - έστω - κάποιων υπηρεσιών δεν δείχνουν να τους απασχολούν και πολύ. Πάντα τέτοιες αναφορές πάνε στο καλάθι των αχρήστων, με πρόσχημα το σχέδιο φύλαξης του στρατοπέδου».

Ξέρει μήπως να μας πει το ΓΕΣ πόσοι φαντάροι υπηρετούν στο 197 ΜΜΠ στην Κύπρο; Ή μήπως είναι κρατικό και απόρρητο μυστικό, η γνωστοποίηση του οποίου θα οδηγήσει στην κατάρρευση της άμυνας του νησιού, άρα η δημοσίευση των σχετικών στοιχείων θα οδηγήσει σε δίκη για Κακούργημα;

Υποκριτές! Πολλοί περισσότερο, όταν ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος δηλώνει ότι η απόφαση για την αύξηση θητείας θα βασιστεί σε εκτίμηση των εκθέσεων των Επιτελείων. Μα, σύμφωνα με την αρθρογραφία, το ΓΕΣ έμαθε το τι θα γίνει στην Ξάνθη από τις εφημερίδες. Μάλιστα, το ΓΕΣ εμφανίζεται αμήχανο στις συγκεκριμένες πληροφορίες! Πηγές του αναφέρουν ότι το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, όπως το Πεδίο Βολής και τίποτα παραπάνω!

Αυτός είναι ο στρατός του οποίου τη θητεία θέλουν να αυξήσουν σε 12 μήνες για την άνεργη και απελπισμένη νεολαία.

Οι εκθέσεις του ΓΕΣ είναι ο φερετζές των υπουργικών αποφάσεων. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα αδιέξοδα των φαντάρων και των στελεχών είναι η κυβέρνηση του Α.Σαμαρά, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ζιαζιάς.

Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε κάθετα ενάντιοι στην αύξηση της θητείας και το Μισθοφορικό Στρατό. Δώστε λεφτά για τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και όχι για νέους εξοπλισμούς.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!