Το Εφετείο της Στουτγάρδης επέβαλε στην Βερένα Μπέκερ ποινή 4 ετών, όμως δεδομένου ότι η 59χρονη έχει ήδη παραμείνει προφυλακισμένη επί δυόμισι χρόνια, ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερη ακόμη και σήμερα.
Η δίκη της Μπέκερ είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2010. Η κατηγορία της είχε απαγγελθεί αφορούσε τον «καθοριστικό ρόλο» που έπαιξε στην προετοιμασία της δολοφονίας, στις 7 Απριλίου 1977, του εισαγγελέα Μπούμπακ, του οδηγού του και ενός σωματοφύλακα στην Καρλσρούη.
Οι συνήγοροι της Μπέκερ επέκριναν έντονα τον Μίχαελ Μπούμπακ, γιο του δολοφονηθέντος εισαγγελέα και ενάγοντα στη δίκη, ο οποίος υποστήριζε ότι η κατηγορούμενη όχι μόνο εμπλεκόταν στην επίθεση αλλά «προστατευόταν» και από τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Κατά την πολύμηνη διαδικασία κατέθεσαν στο δικαστήριο 160 μάρτυρες, κανείς όμως δεν είχε άμεση γνώση των γεγονότων. Η ίδια η Μπέκερ δήλωσε ότι δεν βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος. Στο παρελθόν για το φόνο του Μπούμπακ, ο οποίος ήταν πρώην μέλος του Ναζιστικού Κόμματος, είχαν κατηγορηθεί άλλα τρία μέλη της οργάνωσης. Στην απόφασή του το δικαστήριο παραδέχεται ότι δεν στάθηκε δυνατόν να καθοριστεί ποιος ήταν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αυτός που πυροβόλησε τον εισαγγελέα.
Η RAF, γνωστή και με την ονομασία «Ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ», ιδρύθηκε το 1970 με πρωτεργάτες τους Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουν Ένσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, Ούλρικε Μάινχοφ και άλλους. Έδρασε επί 28 χρόνια και οι επιθέσεις της στοίχισαν τη ζωή σε 34 άτομα. Το 1977 ήταν μια χρονιά-σταθμός για την RAF αφού προχώρησε σε πολλές δολοφονίες πολιτικών και οικονομικών στελεχών ενώ οι ιστορικοί ηγέτες της πέθαναν --κατά τις αρχές αυτοκτόνησαν-- στη φυλακή.
Την ίδια χρονιά η Μπέκερ καταδικάστηκε σε ισόβια κατηγορούμενη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αποφυλακίστηκε το 1989, με προεδρική χάρη, και αργότερα άλλαξε το όνομά της και έζησε στην αφάνεια. Ωστόσο, συνελήφθη ξανά τον Αύγουστο του 2009 ως εμπλεκόμενη στη δολοφονία του Μπούμπακ καθώς νέα στοιχεία, βασισμένα σε εξετάσεις DNA, την συνέδεσαν με την υπόθεση. Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριζαν επίσης ότι στο μηχανάκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ενδέχεται να επέβαινε μία γυναίκα.