tromaktiko: Τραγουδιστής της όπερας κόπηκε από φεστιβάλ γιατί είχε tattoo με σβάστικα

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Τραγουδιστής της όπερας κόπηκε από φεστιβάλ γιατί είχε tattoo με σβάστικα



Πρόκειται για Ρώσο βαρύτονο, ο οποίος θα συμμετείχε στο περίφημο φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ.

Ο Ρώσος καλλιτέχνης Γεβγκένι Νικίτιν ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει τον βασικό ρόλο στην όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ "Ιπτάμενος Ολλανδός" στην παράσταση του νεαρού Γερμανού σκηνοθέτη Ζαν Φιίπ Γκλόγκερ.

Ρεπορτάζ της γερμανική τηλεόρασης ZDF, ωστόσο, αποκάλυψε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος καλλιτέχνης είχε στο στήθος του τατουάζ με τη σβάστικα, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, οι οποίες οδήγησαν στον αποκλεισμό του Γεβγκένι Νικίτιν από το διάσημο φεστιβάλ κλασσικής μουσικής που είναι αφιερωμένο στον Ρίχαρντ Βάγκνερ.
Η αλήθεια, εντούτοις, είναι ότι ο νεαρός βαρύτονος εδώ και καιρό έχει σβήσει με άλλο τατουάζ τη σβάστικα που έκανε στα νεανικά του χρόνια, όταν ήταν ντράμερ ροκ have metal συγκροτήματος.

"Είχα κάνει τα τατουάζ όταν ήμουν νέος. Ήταν ένα από τα πιο μεγάλα λάθη της ζωής μου και εύχομαι να μη το είχα κάνει ποτέ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Γεβγκένι Νικίτιν.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα στο στήθος του Ρώσου καλλιτέχνη δεν διακρίνεται η σβάστικα, οι υπεύθυνοι του περίφημου φεστιβάλ, που έχει συμπληρώσει έναν αιώνα, αποφάσισαν να μην του επιτρέψουν να συμμετάσχει, καθώς στη Γερμανία η επίδειξη ναζιστικών συμβόλων αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Το φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ είναι αφιερωμένο στα έργα του Ρίχαρντ Βάγκνερ, ο οποίος έχει επικριθεί για τον αντισημιτισμό του.

Ένας από τους τακτικούς επισκέπτες του φεστιβάλ ήταν και ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος είχε διακηρύξει ότι τα έργα του Βάγκνερ αποτελούν τα ιδεωδέστερα ακούσματα για τους γνήσιους Γερμανούς.

Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής είχε εμπνευστεί ο Ρίχαρντ Βάγκνερ το 1876, όταν σε ένα ταξίδι του στο Μπαϊρόιτ, μαγεύτηκε από την ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Μετά το θάνατο του μεγάλου μουσουργού, η (δεύτερη) σύζυγος του Κόζιμα, κόρη του συνθέτη Λιστ, έθεσε σε εφαρμογή τα σχέδια του.

seleo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!