tromaktiko: Κουβέλης: Τα μέτρα των 11,5 δισ.ευρώ όχημα για την επαναδιαπραγμάτευση

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Κουβέλης: Τα μέτρα των 11,5 δισ.ευρώ όχημα για την επαναδιαπραγμάτευση



Ο αγώνας και η προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ είναι τα όποια μέτρα, να μην σημάνουν και άλλα βάρη στις πλάτες των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων αυτής της κοινωνίας, τόνισε... ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

«Η άρνηση να εξασφαλίσουμε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ σημαίνει ταυτόχρονη άρνηση να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη συνολικότερη διαπραγμάτευση, η οποία πρέπει να υπάρξει για να ανακαθοριστούν ρυθμίσεις του μνημονίου και βεβαίως να απαλλαγεί η χώρα από τους επαχθείς όρους του μνημονίου», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

«Θα επιμείνουμε όμως στις μεταρρυθμίσεις, στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Θα επιμείνουμε σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, όχι μόνο αυτές που διαλύουν τον χώρο του δημόσιου αγαθού όπως κάποιοι λένε, αλλά τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που εξορθολογήσουν και προστατεύουν το δημόσιο αγαθό, το οποίο πάρα πολλές φορές έχει λεηλατηθεί, λεηλατήθηκε επί μακρόν μέσα από το πολιτικό σύστημα που ίσχυσε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να υπάρξει συγκεκριμένο κυβερνητικό έργο που θα αντιμετωπίζει τα υπαρκτά προβλήματα. «Δεν μπορεί και δεν πρέπει η χώρα να πάει στη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, η χώρα πρέπει να διαπραγματευτεί, να ανακαθορίσει τους όρους του μνημονίου, να απαλλαγεί από τους επαχθείς όρους του μνημονίου», είπε.
parapolitika.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!