tromaktiko: ΥΠΟΙΚ: Προθεσμία έως τις 14/9 για τα 11,5 δισ.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΥΠΟΙΚ: Προθεσμία έως τις 14/9 για τα 11,5 δισ.



Προθεσμία μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θέτει το οικονομικό επιτελείο για την οριστικοποίηση των μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που απαιτεί το μνημόνιο. Ανώτερο στέλεχος του... οικονομικού επιτελείου τόνισε νωρίτερα ότι εκτός των μέτρων που βρίσκονται στο «τραπέζι» υπάρχουν και εναλλακτικά, σε περίπτωση που κάποιες από τις παρεμβάσεις οι οποίες συζητούνται απορριφθούν, είτε από τους πολιτικούς αρχηγούς, είτε από τους εταίρους μας. Σημείωσε επίσης ότι για όλες τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Ελλάδα ενημερώνεται και η τρόικα, ώστε να υπάρχει μία βάση διαπραγμάτευσης όταν στις 5 Σεπτεμβρίου οι επικεφαλής των ελεγκτών από Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ καταφτάσουν στην Αθήνα.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι υπάρχουν υπουργεία τα οποία επιχειρούν να συνεισφέρουν στα μέτρα ώστε να ελαφρύνει κάπως το πακέτο των 5 δισ. ευρώ που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το υπουργείο Εργασίας.

Οι συσκέψεις για τα μέτρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ είναι πιθανή μια πιο ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή. Σε αυτή τη χρονική φάση, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να στείλει επιστολές προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να διευκρινίσουν μέτρα και δράσεις που μπορούν να συμμετέχουν στο πακέτο.

Η πηγή του ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η οριστικοποίηση των 11,5 δισ. ευρώ αφού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το σύνολο των μέτρων που έχουν μπει στη διαπραγμάτευση είναι της τάξης των 20-25 δισ. ευρώ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως αρκετά από αυτά δεν έχουν επαρκή τεκμηρίωση και είναι πιθανό να απορριφθούν από τους εταίρους μας.

Νωρίτερα, εξερχόμενος της σύσκεψης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ερωτηθείς για τα μέτρα που αφορούν το υπουργείο του, τόνισε ότι όλα έχουν διευκρινιστεί.

Η σύσκεψη έγινε σήμερα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων (ΣΟΕ), Πάνου Τσακλόγλου, του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρη Θεοχάρη και άλλων στελεχών του ΥΠΟΙΚ.


Πηγή:capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!