tromaktiko: Πάνω από 2.500 Σύροι κατέφυγαν στη Τουρκία

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πάνω από 2.500 Σύροι κατέφυγαν στη Τουρκία



Πάνω από 2.500 Σύροι κατέφυγαν στην Τουρκία χθες τη νύχτα διασχίζοντας τα σύνορα, τη στιγμή που κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στη χώρα... δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι τελευταίες αφίξεις αύξησαν τον αριθμό των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία σε 53.000. Στην Τουρκία συνεχίζουν να καταφθάνουν πρόσφυγες από τη Συρία, παρά τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα που επιβραδύνουν την είσοδό τους στη χώρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, 3.000 Σύροι πρόσφυγες περιμένουν στα σύνορα εξαιτίας της έλλειψης χώρου στους τουρκικούς καταυλισμούς.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τούρκος αξιωματούχος διέψευσε την πληροφορία αυτή και τόνισε ότι ακόμα δύο καταυλισμοί στις επαρχίες Σανλιούρφα και Γκαζιαντέπ, κοντά στα συριακά σύνορα, είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

«Έχουμε καταυλισμούς στις πόλεις Ακτσάκαλε και Καρκαμίς κοντά στα σύνορα, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν 10.000 Σύρους» επεσήμανε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η Τουρκία φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες στους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στη νότια χώρα και επίσης παρέχει φιλοξενία σε χιλιάδες λιποτάκτες σε καταυλισμό κοντά στα σύνορα, όπου η ασφάλεια είναι ενισχυμένη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!