tromaktiko: Λατρεύετε την μπίρα; Γνωρίστε τις...παραξενιές της

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Λατρεύετε την μπίρα; Γνωρίστε τις...παραξενιές της



Μάθετε πως να διατηρείτε τον αφρό της περισσότερο και άλλα μικρά μυστικά για να απολαμβάνετε καλύτερα το δημοφιλές ποτό.

Γνωρίζατε ότι το φως μπορεί να αλλοιώσει την μπίρα ή ότι ακομη και το παραμικρό λίπος στο ποτήρι μπορεί να αλλάξει τη γεύση της; Αν θέλετε την επόμενη φορά που θα πιείτε την αγαπημένη σας μπίρα να την απολαύσετε ακόμη περισσότερο, διαβάστε τις παρακάτω αράδες:

* Μόλις σερβίρετε την μπίρα στο ποτήρι η θερμοκρασία της αμέσως ανεβαίνει κατά 0,5-2° C. Υπολογίστε λοιπόν να την έχετε σε ψύξη ελαφρώς υψηλότερη από αυτή που επιθυμείτε να την πιείτε

* Τα παραδοσιακά πήλινα ποτήρια έχουν πολύ μικρούς πόρους που δεν είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού και διατηρούν για περισσότερη ώρα τον αφρό.

* Απολαύστε τη σε πολύ καθαρό ποτήρι. Υπολείμματα από λίπη επηρεάζουν τη γεύση της ακόμη και σε μικρή ποσότητα....

* Το φως αλλοιώνει την μπίρα, γι' αυτό συνήθως εμφιαλώνεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια

* Οι μπίρες από στάρι συνήθως συνοδεύονται με λεμόνι.

* Για να μην επηρεάζεται η γεύση της πρέπει να φυλάγεται σε δροσερό και σκιερό μέρος και να μην ανακινείτε το μπουκάλι.

* Αφού ανοίξετε το μπουκάλι μπίρας πρέπει να την καταναλώσετε άμεσα γιατί διαφορετικά χάνεται το διοξείδιο του άνθρακα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!