tromaktiko: Η ελληνική μυθολογία στα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η ελληνική μυθολογία στα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ



Την ώρα που τα σενάρια για την παραμονή ή μη της χώρας μας στο ευρώ «φουντώνουν», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει... μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας στα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Τα νέα χαρτονομίσματα θα παρουσιαστούν τον Νοέμβριο ενώ η κυκλοφορία τους έχει δρομολογηθεί για τον ερχόμενο Μάιο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg η ΕΚΤ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέα χαρτονομίσματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Η Ευρώπη, η φοινικική πριγκίπισσα που έδωσε το όνομα της στην ήπειρο, θα αντικαταστήσει τα αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάζουν τα υδατογραφήματα των σημερινών χαρτονομισμάτων. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί της τράπεζας στη Φρανκφούρτη η τοποθέτηση ενός προσώπου στη θέση αρχιτεκτονικών σχημάτων δυσκολεύει το έργο των παραχαρακτών.

Εξάλλου οι κεντρικές τράπεζες επανασχεδιάζουν συχνά τα χαρτονομίσματα τους σε μια προσπάθεια πρόληψης της παραγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων. Τα νέα ευρώ, η έκδοση των οποίων έχει αναβληθεί επανειλημμένα, δε θα διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά που είναι ήδη σε κυκλοφορία. Τα χρώματα ενδέχεται να παρουσιάζουν μια μικρή αλλαγή ενώ η μορφή της Ευρώπης θα εμφανίζεται και ως ολόγραμμα στην ασημένια σήμανση στη δεξιά πλευρά κάθε χαρτονομίσματος.
moneypost.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!