που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 χρονών.
Ο Δημήτρης Γουσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1939 και φοίτησε στο Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γρήγορα, όμως, τον απορρόφησε η δημοσιογραφία στην οποία και αφιερώθηκε.
Για σχεδόν σαράντα χρόνια ήταν διευθυντής του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε, επίσης, διευθυντής των εφημερίδων της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» και «Μακεδονία», της ΕΡΤ Βόρειας Ελλάδας και του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» στη Μακεδονία. Επί δέκα χρόνια ήταν μόνιμος συνεργάτης τους Σουηδικής Ραδιοφωνίας, ανταποκριτής του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων UPI και συνεργάτης ευρωπαϊκών περιοδικών εκδόσεων.
Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ για πέντε συνεχείς θητείες και τιμήθηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση, από οργανώσεις και σωματεία, καθώς και από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με το Χρυσό Μετάλλιο Γραμμάτων και Τεχνών «Κύριλλος και Μεθόδιος». Ήταν μέλος του Σωματείου Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Εξέδωσε τα βιβλία «Όπου ζεις δεν πατρίζεις», «Μάρκος Βαφειάδης-μαρτυρίες», «Φλογισμένα Βαλκάνια».
Σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ τον χαρακτηρίζει «εμβληματική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα και ιστορικό πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ», ενώ εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του. Ανακοίνωση για τον θάνατό του Δ. Γουσίδη εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.