tromaktiko: Μέσω διαδικτύου η ενημέρωση για το ύψος των δόσεων

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μέσω διαδικτύου η ενημέρωση για το ύψος των δόσεων



Από σήμερα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να... ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία. 

Μάλιστα, θα μπορούν να δουν το ύψος των δόσεων ακόμη κι όσοι δεν έχουν κωδικό στο taxis (δηλαδή, όσοι υπέβαλαν τη δήλωση χειρόγραφα), αρκεί να πληκτρολογήσουν τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και τον ειδικό αριθμό που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα. Ετσι, θα ενημερώνονται για τις δόσεις και θα τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής. Η πρόσβαση των φορολογουμένων σε αυτά τα στοιχεία θα γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr ή taxisnet).

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος σε 7 δόσεις παρέχεται μόνο σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 ευρώ, ενώ ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί πρέπει να είναι πάνω από 300 ευρώ. Οσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012, ενώ όσοι κατέβαλαν την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012. Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι το Φεβρουάριο του 2013.

Οι δόσεις δεν καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ενώ δεν υπάγονται όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.
agelioforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!