tromaktiko: Γιατί δεν "ανεβαίνει" στη ΔΕΘ ο Σαμαράς

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Γιατί δεν "ανεβαίνει" στη ΔΕΘ ο Σαμαράς



της Μαρίνας Μάνη
“Η ΔΕΘ είναι ένα σημαντικό γεγονός που δεν μπορεί να απαξιωθεί στην καρδιά της κρίσης”, έλεγε προ (τριών) ημερών κυβερνητικός παράγοντας, διαψεύδοντας... “κατηγορηματικά” τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός σκεφτόταν να μην “ανέβει” φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν κι ο ίδιος δεν έκρυβε την ενόχλησή του. Η απόφαση έφερε μούδιασμα σε στελέχη της κυβέρνησης και του Μαξίμου, καθώς – όπως λένε – στέλνει το μήνυμα πως η εξειδίκευση των μέτρων των 11,5 δις θα είναι τόσο επώδυνη, που κρίθηκε “επικίνδυνη” η παρουσίασή τους από τον Αντώνη Σαμαρά στο Βελλίδειο και στην παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου. Γι΄αυτό και το παραδοσιακό πρωθυπουργικό τριήμερο θα περιορισθεί σε μία ολιγόωρη παρουσία, το Σάββατο, ίσια-ίσα για τα εγκαίνια της Εκθεσης.

Η μάχη της Συνόδου Κορυφής

Οι επιτελείς του παρουσιάζουν, βεβαίως, μία πιο correct εκδοχή. Λένε, δηλαδή, ότι η απόφαση έχει να κάνει με την ιδιαιτερότητα εκείνων των ημερών, καθώς θα βρίσκεται επί θύραις η Σύνοδος Κορυφής του Σεπτεμβρίου και σε εξέλιξη η άτυπη διαπραγμάτευση του κ.Σαμαρά με τους εταίρους για την επιμήκυνση. Με πιθανότερο, επιπλέον, να μην έχει ολοκληρωθεί η εξειδίκευση των μέτρων, αφού κι αυτοί ακόμη οι επικεφαλής της τρόικας διεμήνυσαν ότι «θα μείνουν στην Αθήνα ολόκληρο τον Σεπτέμβριο εαν χρειασθεί» μέχρι να παραλάβουν το τελικό «πακέτο» και να αρχίσουν να συντάσσουν την έκθεσή τους.

«Δεν κρύβεται»

Οι ίδιοι, προκαταλαμβάνοντας αντιδράσεις του τύπου «ο πρωθυπουργός κρύβεται» κλπ, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο μίας συνέντευξης Τύπου του κ.Σαμαρά αμέσως μετά τη λήψη των τελικών αποφάσεων προκειμένου να τις παρουσιάσει – μαζί και με το διακύβευμά τους.

Άλλες πηγές μιλούν και για διάγγελμα πριν από τη ΔΕΘ με το ίδιο περιεχόμενο.
capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!