tromaktiko: Το Καστελλόριζο τιμα το Γιώργο Πατούλη!

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Το Καστελλόριζο τιμα το Γιώργο Πατούλη!



Τον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη τίμησε απόψε για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο σε όλη της Ελλάδα και την πολυετή προσφορά του...
στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία ο Δήμος Μεγίστης, στα πλαίσια εκδήλωσης τιμής των 30 χρόνων από το θάνατο της Κυράς της Ρω.

Ο κος Πατούλης, που βρίσκεται στο Καστελόριζο, στα πλαίσια αδελφοποίησης των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης, μετέβη στη Νήσο Ρω με το Δήμαρχο Μεγιστης κο Πανηγύρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζηδιάκο, τη βουλευτή Νοτίου Αιγαίου κα Ιατρίδη και πλήθος κόσμου για τη επιμνημόσυνη δέηση της αείμνηστης Δέσποινας Αχλαδιώτη και παρουσία όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της ως φόρο ύψιστης εθνικής τιμής στην ηρωϊδα του ελληνικού έθνους.

Κατά την εκδήλωση που ακολούθησε από το Δήμο Μεγίστης στο Καστελόριζο, αφιερωμένη στην ιστορία της Κυράς της Ρω, ο Δήμαρχος Μεγίστης κος Παύλος Πανηγύρης εξήρε το σπουδαίο έργο στην Υγείας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που επί πολλά έτη τελεί ο κος Πατούλης και τον ευχαρίστησε για την πρόταση αδελφοποίησης των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης που ομόφωνα υπερψηφίστηκε από τα δύο δημοτικά συμβούλια.

Ο Δήμαρχος Μεγίστης, κατά την ομιλία του τόνισε ότι εμείς οι σημερινοί Νεοέλληνες οφείλουμε στον ανόθευτο πατριωτισμό και στην αδούλωτη ψυχή της μακαριστής Δέσποινας Αχλαδιώτη, της θρυλικής Κυράς της Ρω, όπως είναι ευρύτερα γνωστή στο Πανελλήνιο αλλά και πέρα απ’ αυτό. Η ευλογημένη αυτή ψυχή, διαπνεόμενη από τα ακατάλυτα ιδεώδη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, για πολλές δεκαετίες, υπήρξε ακοίμητος φρουρός και φύλακας της σπιθαμής αυτής του απομακρυσμένου Εθνικού μας εδάφους, παρέχοντας πρότυπο αρετής και υγιούς πατριωτικού φρονήματος προς όλες τις κατευθύνσεις προς φίλους και εχθρούς, γείτονες και μη.

Ανακοινώνοντας την ένταξη του Δήμου Μεγίστης στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ, ο κος Πανηγύρης μίλησε για τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής που ξεκινούν σε συνεργασία με το Δίκτυο, ώστε να διασφαλιστεί η προαγωγή υγείας των κατοίκων στο Καστελόριζο μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών. Παράλληλα, γεμάτος ευγνωμοσύνη, απένειμε τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ, κο Γιώργο Πατούλη για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Υγεία κι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. "Σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο, έγινε αδελφοποίηση των δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης που ήτο ιδέα του Γιώργου Πατούλη και υπερψηφίστηκε από τα δημοτικά συμβούλια, προβλέποντας σε ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο δήμων και στήριξη στην ουσία του δήμου μας από τον δήμο Αμαρουσίου. Ο Γιώργος ο Πατούλης που είναι πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Ιατρός στο επάγγελμα, θα στηρίξει επικουρικά το Πολυδύναμο Ιατρείο μας με έμψυχο και άψυχο υλικό, στα πλαίσια ίδρυσης παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον δήμο μας. Απόψε ο δήμος μας τιμά τον Γιώργο Πατούλη για τις δράσεις του αυτές, για την προσφορά του στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση."

Ευχαριστώντας το Δήμο Μεγίστης για τη φιλοξενία και την τιμή που τπυ επιφύλαξαν, ο κος Πατούλης δήλωσε: "Σήμερα ξεκινούμε μια καινούρια συνεργασία με το Δήμο μεγίστης σε όλα τα επίπεδα. Ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από την αδελφοποίηση των Δήμων μας, Αμαρουσίου και Μεγίστης. Ταυτόχρονα, με το Σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε για την ίδρυση Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Δήμο Μεγίστης, ξεκινούμε ένα έργο με συνέπεια και συνέχεια για την υιοθέτηση των υγειονομικών προβλημάτων των κατοίκων του Καστελόριζου , την απόδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού σύμφωνα με τις αντίστοιχες ανάγκες και τη στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμψυχο ιατρικό δυναμικό όπου και όπως χρειάζεται. Δεν είναι δυνατό οι Ακρίτες του Καστελόριζου να έχουν αυτή την αγωνία για το αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν κάθε φορά που αρρωσταίνουν. Έχουν ήδη άλλες πολλές αγωνίες, αυτή πρέπει να καλυφθεί. Στόχος μας είναι να χαράξουμε δρόμο στην αυτοδιοίκηση, στην πρόνοια, στην κοινωνική μέριμνα, στην υγεία, στην τουριστική ανάπτυξη, ώστε να δώσουμε μία ανάσα ζωής στους Καστελλοριζιούς. Την οφείλουμε όχι μόνο στους ίδιους, αλλά στην ίδια την Ελλάδα!! Αυτή είναι η στόχευσή μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικότητα"
Κατά την εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης και ανηψιός της Κυράς της ρω, κος Γιώργος Αχλαδιώτης έκανε μια ιστορική αναδρομή στη μεγάλη ηρωίδα, η οποία όπως είπε ζεί ανάμεσα μας και μας οδηγεί, κάθε μέρα.
Στο τέλος, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Καστελόριζο ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζηδιάκος Φώτης ο Δημοσιογράφος κος Γιώργος Ζαχαριάδης, η υψίφωνος Καστελοριζιά κα Ευαγγελία Ξενοπούλου ο Δημοσιογράφος κ. Φώτης Σιούμπουρας, ο τέως Γραμματέα Υπουργείου Αιγαίου κ. Χαλκιώτης  και η κόρη του αείμνηστο Ναύαρχου Αγαπητου Μιχαήλ. Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Συνταγματάρχης Πάτερ Νικήτας Βελεγράκης, διευθυντής Στρατιωτικών Ιερεων του Γεν Επιτελείου Στρατού, ο εφημέριος του Καστελόριζου Πάτερ Γεώργιος, η Βουλευτής Νοτίου Αιγαίου κα Μικα Ιατρίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζηδιάκος Φώτης, ο Αν Δημάρχου του Δήμου Σαρωνικού κος Τσαλικίδης Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου, κος Σπύρος Σταθούλης, ο Αμτιδήμαρχος του Δήμου Μεγίστης κος Γιώργος Αχλαδιώτης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Μεγίστης, κο Στράτος Αμύγδαλος, ο Στρατηγός κος Δεβετζής Νικόλαος (δ/ντης 95 ΑΔΤΕ), ο Ταγματάρχης κος Τριανταφύλλου Λάμπρος, διοικητής του ΔΑΝ Μεγίστης, ο Αντιπλοίαρχος, κος Μπουρίτης Γιώργος, ο Διοικητής του ΑΤ Μεγίστης κος Παναγιωτόπουλος Νίκος, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Αχιλλέας Ρέντης, και πολλοί Καστελοριζιοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.
www.markos.tv
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!