tromaktiko: Ως τις 10 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ως τις 10 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone



Ως τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρουσιάσει η Apple το νέο μοντέλο iPhone σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, με στόχο να κυκλοφορήσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Άλλωστε ενδεικτικές είναι οι πληροφορίες που μετέδωσε η Wall Street Journal και ανέφεραν ότι η εταιρεία έχει ζητήσει από την κατασκευάστρια εταιρεία «Hon Hai» να ξεκινήσει την διαδικασία αποστολής ενός high-end και ενός low-end iPhone στις αρχές Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι προμηθευτές της Apple στην Ασία ξεκίνησαν την μαζική παραγωγή εξαρτημάτων τον Ιούνιο τόσο για ένα κανονικό iPhone με μεταλλικό περίβλημα όσο και για μια πιο οικονομική έκδοση.

Η νέα ονομασία και οι εκτιμήσεις για την τιμή

Αν και δεν είναι γνωστό ακόμα επίσημα το όνομα του νέου κινητού, φήμες αναφέρουν ότι η ονομασία του θα είναι «iPhone 5C». Πάντως σύμφωνα με το Reuters, η Apple εξέταζε από την αρχή της χρονιάς τρόπους ώστε τα νέα μοντέλα να έχουν ακόμα μεγαλύτερες οθόνες, σε πιο οικονομικές τιμές και με μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων.

Με την αγορά πάντως των κινητών τηλεφώνων να είναι σχεδόν κορεσμένη, το μεγάλο στοίχημα που καλείται η Apple να κερδίσει είναι η μερίδα των καταναλωτών που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ ως τώρα ένα «έξυπνο τηλέφωνο». Για την ώρα πάντως, οι προσιτές τιμές των κινητών με σύστημα Android κερδίζουν στα «σημεία» την Apple που επιμένει ως και σήμερα να πουλά σε χαμηλές τιμές μόνο τα προγενέστερα της μοντέλα.

Αναλυτές της KGI Securities σημειώνουν σε έκθεσή τους ότι, το νέο iphone θα προωθηθεί ως συσκευή μεσαίας κατηγορίας και όχι χαμηλής, όπως εκτιμάται. Αντίθετα, την θέση αυτή θα συμπληρώσει το iPhone 4S που θα παραμείνει στην αγορά ως η «φθηνή» συσκευή της Apple που λογικά θα προσφέρεται δωρεάν με συμβόλαιο και το iPhone 4 θα αποσυρθεί εντελώς.

Προβλέπει μάλιστα ότι το «iPhone 5C» θα κοστίζει μεταξύ $400 και $500 ενώ το iPhone 4S θα τιμολογηθεί μεταξύ $300 και $400.

Χρυσό… iphone

Σε τεχνολογικά μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα για τον περιβόητο «αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων» που θα εκτιμάται ότι θα είναι το… «success story» της Apple και θα βρίσκεται στη θέση του home button της συσκευής.

Την ίδια ώρα, η Apple επιβεβαίωσε πως μετά από χρόνια κυκλοφορίας του iPhone σε μαύρο και λευκό, θα κυκλοφορήσει το χρυσό iPhone 5S.

H νέα επιλογή περιγράφεται ως μια πιο «κομψή» απόχρωση του χρυσού, περισσότερο στο χρώμα της σαμπάνιας και όχι της ράβδου χρυσού.

Πάντως επειδή η Apple έχει συνηθίζει να εκπλήσσει με τους χρήστες, μένει να δούμε αν οι παραπάνω πληροφορίες για αρκετούς -διαρροές για κάποιους άλλους- θα επιβεβαιωθούν στο τέλος και στην πράξη στο νέο μοντέλο.

capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!