tromaktiko: Ελάφρυνση για το πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν στην Αρκαδία

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ελάφρυνση για το πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν στην Αρκαδία



Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης δεν έχει προβληματίσει μόνο τους πολίτες, κυρίως των ορεινών περιοχών όπως είναι η Αρκαδία... αλλά έχει θορυβήσει και τους βενζινοπώλες, οι οποίοι λόγω των υψηλών τιμών στα καύσιμα βλέπουν να πέφτουν οι πωλήσεις τους και βρίσκονται σε οριακό σημείο, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αρκαδίας Τάσος Κακλαμάνος, το τελευταίο διάστημα έκλεισαν 13 πρατήρια στο νομό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Βενζινοπωλών Αρκαδίας, ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, να διεκδικήσει δυναμικά, την ένταξη της Αρκαδίας στον πρώτο κλιματολογικό τομέα και στην 3η ζώνη, που υψομετρικά προσδιορίζεται άνω των 300 μέτρων, προκειμένου να ελαφρυνθούν οι πολίτες, δεδομένου ότι λόγω των κλιματολογικών συνθηκών ο χειμώνας διαρκεί περισσότερο από 7 μήνες.

Το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης υιοθέτησε πλήρως την πρόταση των βενζινοπωλών κι εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα που θα σταλεί στους βουλευτές του νομού, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στο ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, «ο νομός Αρκαδίας, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται στο κέντρο της ορεινής Πελοποννήσου και η συντριπτική πλειοψηφία της γεωγραφικής του έκτασης είναι σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και οι χειμερινές καιρικές συνθήκες που διαρκούν περισσότερο των 7 μηνών, πλήττουν βάναυσα και προπάντων οικονομικά, τους πολίτες αυτού του νομού».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!