tromaktiko: Ξαναρχίζει τελικά η παραγωγή των Merkava, τι άλλαξε;

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ξαναρχίζει τελικά η παραγωγή των Merkava, τι άλλαξε;



Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει ανοικτή τη γραμμή παραγωγής των αρμάτων μάχης Merkava, παρά την αρχική απόφαση που είχε ληφθεί για τον τερματισμό της και την αναζήτηση του διαδόχου του...
μέσα από ερευνητικά προγράμματα της αμυντικής βιομηχανίας.

Η απόφαση δείχνει να αποτελεί μερική οπισθοχώρηση στην αρχική που ήθελε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να επικεντρώνουν την προσοχή τους στον κυβερνοπόλεμο και τα μη επανδρωμένα αεροχήματα, μετεξελίσσοντας σταδιακά τις ένοπλες δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις πιο «μοντέρνες» προκλήσεις της «επόμενης ημέρας».

Σίγουρα, το επιχείρημα ότι η απώλεια 8.000 θέσεων εργασίας είναι ισχυρό αντικίνητρο τερματισμού της παραγωγής. Εξίσου ισχυρό είναι όμως και το επιχείρημα, ότι οι απειλές που αναμένεται να αντιμετωπίσει το εβραϊκό κράτος στο άμεσο μέλλον, θα είναι ένα μίγμα από παραδοσιακές και σύγχρονες…

Ταυτόχρονα, οι καινοτομίες που έχουν εισαχθεί, όπως το σύστημα αυτοπροστασίας που καταστρέφει επερχόμενους αντιαρματικούς πυραύλους, ευελπιστείτε ότι θα βελτιώσει δραματικά την επιβιωσιμότητα των αρμάτων και των πληρωμάτων τους, καθώς στον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ το 2006 είχαν προκύψει σημαντικές απώλειες, λόγω της χρήσης ρωσικής κατασκευής σύγχρονων αντιαρματικών.

Οι Ισραηλινοί επίσης, ετοιμάζονται να προωθήσουν στη διεθνή αγορά και σε χώρες που δεν πρόκειται να αποτελέσουν αντιπάλους τους, τα Mark-1 και Mark-2, οπότε ίσως να προκύψουν έσοδα και ανάγκη συντήρησης, αντί για τη σημαντική δαπάνη μακράς αποθήκευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2014 αναμένονται ενδιαφερόμενες στρατιωτικές αντιπροσωπείες χωρών για να επιθεωρήσουν τα προς πώληση αποθέματα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!