tromaktiko: Ψάχνουν τα λείψανα του Ριχάρδου του Γ΄κάτω από ένα πάρκινγκ!

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ψάχνουν τα λείψανα του Ριχάρδου του Γ΄κάτω από ένα πάρκινγκ!



Βρετανοί αρχαιολόγοι ξεκίνησαν ανασκαφές κάτω από ένα πάρκινγκ αναζητώντας τα λείψανα του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄, του τελευταίου...
μονάρχη από τον οίκο των Πλανταγενετών.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο βασιλιάς, που κυβέρνησε την Αγγλία μεταξύ 1483-5, ενταφιάστηκε σε ένα παρεκκλήσι στο Λέστερ μετά το θάνατό του στον πόλεμο των Δύο Ρόδων. Όμως το παρεκκλήσι κατεδαφίστηκε τον 16ο αιώνα και η ακριβής τοποθεσία του τάφου του Ριχάρδου Γ΄ καλύπτεται από μυστήριο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ πιστεύουν ότι μάλλον τον έχουν εντοπίσει, κάτω από το πάρκινγκ του κτιρίου του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Σήμερα οι αρχαιολόγοι έκαναν ηχοβολισμό του εδάφους και αύριο σκοπεύουν να ξεκινήσουν την ανασκαφή σε δύο σημεία.

"Το ερώτημα είναι να καθορίσουμε το σημείο της εκκλησίας όπου τοποθετήθηκε η σορός», εξήγησε ο Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ, εκ των διευθυντών του τμήματος αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου. Παραδέχτηκε ότι είναι εξαιρετικα δύσκολο να βρεθούν τα λείψανα του βασιλιά αλλά, όπως είπε, «είναι μια πρόκληση που αναλαμβάνουμε με μεγάλο ενθουσιασμό».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!