tromaktiko: Προσφορές για την εξόφληση φόρου μέσω πιστωτικών καρτών

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Προσφορές για την εξόφληση φόρου μέσω πιστωτικών καρτών



Νέες, βελτιωτικές προσφορές για την εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών καρτών προωθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μέσω των προγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα… εξόφλησης του φόρου που οφείλει σε μέχρι και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, ενώ ακόμη θα έχει και πρόσθετα κέρδη από τα προγράμματα επιβράβευσης των πιστωτικών καρτών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει τη δυνατότητα πληρωμής του φετινού φόρου σε μέχρι 7 μηνιαίες δόσεις, ενώ οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα αποπληρωμής από 6 έως και 19 δόσεις, εφόσον αυτή γίνει μέσω της πιστωτικής τους κάρτας. Ειδικότερα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δίνουν δύο εναλλακτικές στους πελάτες τους: είτε να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους μέσω της πιστωτικής είτε να συνδυάσουν τα ευνοϊκά προγράμματα με τη ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ.

Στην πρώτη περίπτωση, ο φορολογούμενος θα καταβάλλει το σύνολο του φόρου που οφείλει μέσω της κάρτας σε 6-12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, ενώ θα κερδίσει και 1,5% από την έκπτωση, καθώς η καταβολή της οφειλής από την τράπεζα προς το Δημόσιο θα γίνει εφάπαξ.

Στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα να συνδυαστεί το τραπεζικό πρόγραμμα με τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για 7 μηνιαίες δόσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο φορολογούμενος θα χάσει την έκπτωση του 1,5%, ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει την οφειλή του σε μέχρι 19 δόσεις, καθώς όποτε αποστέλλεται η σχετική ειδοποίηση από το ΥΠΟΙΚ για κάθε δόση, η οφειλή θα χρεώνεται στην κάρτα του φορολογούμενου, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα εξόφλησης σε μέχρι 12 δόσεις.

Να σημειωθεί πως, όπως διαμηνύουν τραπεζικά στελέχη, μια βασική προϋπόθεση για να γίνει χρήση της παραπάνω υπηρεσίας είναι η επάρκεια του διαθέσιμου υπολοίπου των καρτών των φορολογουμένων, κάτι το οποίο πρέπει να ρυθμίσουν έως το τέλος του μήνα.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα για τη χρήση της υπηρεσίας των τραπεζών, καθώς, αφενός δίνεται περίοδος χάριτος μέχρι και 50 ημερών προς τους φορολογούμενους για την πληρωμή της πρώτης δόσης λόγω του τρόπου λειτουργίας των πιστωτικών καρτών και αφετέρου οι πελάτες μπορούν να κάνουν χρήση των προγραμμάτων επιβράβευσης που προσφέρουν οι τράπεζες.
forologikanea.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!