tromaktiko: EBE: "Ιδιωτικοποίηση και σύγχρονος τρόπος σκέψης για το Κατάκολο"

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

EBE: "Ιδιωτικοποίηση και σύγχρονος τρόπος σκέψης για το Κατάκολο"



"Η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Κατακόλου αποτελεί μονόδρομο για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του, αρκεί να μπορέσουμε με την παρέμβασή μας, να...
ενσωματώσουμε τα αιτήματά μας στην προκήρυξη της παραχώρησης"

Αυτό τονίζεται από την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηλείας σχετικά με την υπαγωγή του λιμανιού στο Ταμείο Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας Δημοσίου. Σημειώνεται παράλληλα ότι στο πλαίσιο των δικών μας διεκδικήσεων, θα χρειαστεί ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και σύγχρονος τρόπος σκέψης και ενέργειες που ανήκουν στο τοπικό πεδίο ευθύνης όπως τα έργα του κυκλοφαριακού, της παράκαμψης του Αγ. Ιωάννη, της ύδρευσης κλπ. Που θα κρίνουν και την αξιοπιστία μας.

Ειδικότερα από την Διοικ. Επιτροπή του ΕΒΕ, επισημαίνονται τα εξής :

«Μετά την πρόσφατη απόφαση για υπαγωγή του Λιμένα Κατακόλου στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας Δημοσίου) ο Ηλειακός λαός και οι φορείς που τον εκπροσωπούν βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα.

Τα χρόνια που πέρασαν οι επενδύσεις σε λιμενικά και χερσαία έργα ήσαν ελάχιστες και δεν ακολούθησαν την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης που έφερε το Κατάκολο ανάμεσα στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της χώρας , με προοπτικές μάλλον αρνητικές λόγω νέων λιμένων κρουαζιέρας με ισχυρή παρουσία ( Ηράκλειο , Καλαμάτα , Σάμος κλπ.), ανεπαρκών λιμενικών εγκαταστάσεων και αναποτελεσματικής διαχείρισης των πόρων του τόπου.

Η ιδιωτικοποίηση είναι πλέον μονόδρομος. Δεν υπάρχει νομικά δυνατότητα επιστροφής στο προηγούμενο καθεστώς. Μετά τον ορισμό της νέας διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ με επικεφαλής τον κ.Αθανασόπουλο, αναμένεται η ακρόαση από την Βουλή και η ανάληψη καθηκόντων.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του Επιμελητηρίου, για κάθε ένα από τα λιμάνια που υπήχθησαν στην ίδια απόφαση, θα συνταχθεί η προκήρυξη με βάση τις ανάγκες και προοπτικές κάθε φορέα.

Συνεπώς για να μην ακολουθήσουμε την ίδια ατελέσφορη πορεία που καταδίκασε το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, οφείλουμε να είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί.

Η μόνη δυναμική παρέμβαση είναι προς την πλευρά του συμβούλου, ούτως ώστε τα αιτήματά μας να ενσωματωθούν στην προκήρυξη.

Όμως η διατύπωση των αιτημάτων δεν είναι κάτι απλό για να ξεφύγει η πρόταση από τον αυτοσχεδιασμό και την προχειρότητα.

Απαιτείται πληροφόρηση, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και σύγχρονος τρόπος σκέψης.

Παράλληλα συνέργειες όπως το κυκλοφοριακό, η παράκαμψη Αγ. Ιωάννη, η ύδρευση και η εξέλιξη του Κατακόλου σε λιμάνι επιβίβασης ( home port ) , που ανήκουν στο πεδίο ευθύνης των παραγόντων της Ηλείας και της Περιφέρειας θα κρίνουν την αξιοπιστία του τοπικού πολιτικού δυναμικού και της δυνατότητας παρακολούθησης των εξελίξεων που είναι ταχύτατες.

ileiapost.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!