Το σενάριο της απάτης ξεκίνησε όταν άγνωστος τηλεφωνώντας στο σπίτι της παπαδιάς, συστηνόμενος ως πατήρ Ιωάννης από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, της ανέφερε ότι ο αείμνηστος ιερέας προτού πεθάνει είχε ξεκινήσει δικαστικό αγώνα προκειμένου να διεκδικήσει αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο.
Σύμφωνα με το θύμα της υπόθεσης ο συστηνόμενος ως ιερέας της ανέφερε ότι τελικά τελεσιδίκισε η απόφαση μετά θάνατον του ιερέα και δικαιωματικά της ανήκουν τα υποτιθέμενα αναδρομικά ύψους 18.000 ευρώ.
Όμως όπως της είπε ο φόρος για να τις καταβληθούν τα χρήματα είναι 3740 ευρώ τα οποία θα έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας σε συγκεκριμένο μάλιστα υποκατάστημα του Πειραιά.
Έτσι η παπαδιά σε μία ώρα έκανε ανάληψη και κατόπιν κατάθεση στο λογαριασμό που της έδωσε ο δράστης, ενώ υπομονετικά περίμενε μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να δει τις 18.000 να μπαίνουν στο λογαριασμό της.
Μάταια όμως αφού, οι μέρες περνούσαν και τα χρήματα ήταν άφαντα.
Έτσι η παπαδιά αποφάσισε να απευθυνθεί σήμερα στην Ασφάλεια Χίου και να αναφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό.
Στις έρευνες που ακολούθησαν η ασφάλεια μέσω της Τράπεζας εντόπισε τα στοιχεία του κατόχου του λογαριασμού και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον 20χρονο Α.Π. 20 ετών, ο οποίος είναι άνεργος.
Έτσι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου, αφού σχημάτισαν τη δικογραφία απέστειλαν τα στοιχεία του δράστη σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο συγκεκριμένος νεαρός έχει προβεί και σε άλλες αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις.

