tromaktiko: Ρίχνει για πλάκα τις μηνύσεις η Βαλερί Τριερβελέρ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ρίχνει για πλάκα τις μηνύσεις η Βαλερί Τριερβελέρ



Η Βαλερί Τριερβελέρ, η σύντροφος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, θα μηνύσει τρία λαϊκά περιοδικά για παραβίαση της ιδιωτικής... ζωής της επειδή δημοσίευσαν φωτογραφίες του ζεύγους με μαγιό, όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος της.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα περιοδικά Closer, Voici και Public δημοσίευσαν στο εξώφυλλό τους τις φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί από μεγάλη απόσταση όταν ο Ολάντ και η Τριερβελέρ περνούσαν τις διακοπές τους στο Φορ Μπρεγκανσόν, την εξοχική προεδρική κατοικία στη νότια Γαλλία. Άλλο ένα περιοδικό που δημοσίευσε τις φωτογραφίες, το VSD, διατάχθηκε να πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ. Η Τριερβελέρ ζητούσε αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ.

«Μηνύσαμε άλλα τρία κουτσομπολίστικα περιοδικά, τα Closer, Voici και Public», δήλωσε η Φρεντερίκ Ζιφάρ, η δικηγόρος της Τριερβελέρ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe1. Η γαλλική νομοθεσία προστατεύει ιδιαίτερα το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και τα δικαστήρια πολύ συχνά δικαιώνουν όσους προσφεύγουν σε αυτά ζητώντας αποζημιώσεις. Συνήθως μάλιστα τα έντυπα υποχρεώνονται να δημοσιεύουν τη δικαστική απόφαση στο εξώφυλλό τους.

Η Τριερβελέρ πάντως, που εργαζόταν στο περιοδικό Paris Match και παρέμεινε στο μισθολόγιό του και μετά την εκλογή του Ολάντ στην προεδρία, επέλεξε να μην μηνύσει και τον εργοδότη της, μολονότι το περιοδικό δημοσίευσε επίσης μία φωτογραφία από τις διακοπές της. Η Ζιφάρ διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο περιοδικό επέδειξε «διακριτικότητα», τονίζοντας ότι «δεν έγινε εξαιρέση» για τον εργοδότη της Τριερβελέρ αφού το Public ανήκει στον όμιλο Lagardere που εκδίδει και το Paris Match.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!