tromaktiko: Ολοκληρώθηκε σε Χανιά και Ρέθυμνο το Διεθνές συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε σε Χανιά και Ρέθυμνο το Διεθνές συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας



Σημαντικότατοι μελετητές απ’ όλο τον κόσμο...
(Παν/μιο Οξφόρδης, Παν/μιο Καίμπριτζ, Harvard Center for Hellenic Studies, Παν/μιο Ohio, Παν/μιο Austin at Texas, Παν/μιο Michigan, Παν/μιο Σίδνεϋ, Παν/μιο Λιέγης, Παν/μιο Ουτρέχτης, Παν/μιο Reading κλπ) βρέθηκαν στην Κρήτη από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου και συζήτησαν από επιστημονικής πλευράς μείζονα θέματα αρχαίας ελληνικής θρησκείας σε μία επιστημονική συνάντηση εις μνήμην της μεγάλης ελληνίστριας Χριστιάνας Σουρβίνου-Inwood, της οποίας το έργο σφράγισε ανεξίτηλα τη σύγχρονη ερμηνεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Το συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από τον Τομέα Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Παν/μίου Κρήτης και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, χαιρέτησε στα Χανιά ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η Περιφέρεια στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.

Επιπλέον στα Χανιά οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εμπεριστατωμένη ανάλυση του αρχαιολογικού έργου που επιτελείται στο λόφο Καστέλι Χανίων (στην Παλιά Πόλη) από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων δρ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη. Από την πλευρά τους οι σύνεδροι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους φορείς των Χανίων και της Κρήτης και εξήραν τη συμβολή και αξία τέτοιων προσπαθειών.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων δεξιώθηκε στην παλιά πόλη τους Καθηγητές που συμμετείχαν στο εν λόγω Συνέδριο.
flashnews.gr


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!