tromaktiko: Επιτελείο Μαλά – Καλεί Αναστασιάδη και Λιλλήκα σε κοινή αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτελείο Μαλά – Καλεί Αναστασιάδη και Λιλλήκα σε κοινή αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών



Έκκληση στους Νίκο Αναστασιάδη και Γιώργο Λιλλήκα να καθίσουν μαζί γύρω από ένα τραπέζι για κοινή γραμμή αντιμετώπισης των τουρκικών απειλών σε σχέση με τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων, απηύθυνε ο...
εκπρόσωπος Tύπου του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, Τάκης Χατζηγεωργίου. Σε δηλώσεις του χθες το απόγευμα, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι «το ζήτημα των τουρκικών απειλών μας αφορά και μας υπερβαίνει όλους» και πρόσθεσε ότι χρειάζεται κοινή μέθοδος αντιμετώπισης του μεγάλους αυτού προβλήματος. Παράλληλα, ο κ. Χατζηγεωργίου, ερωτηθείς για τις επικρίσεις του κ. Λιλλήκα, περί «χλιαρής απάντησης» του κ. Μαλά στις αναφορές Ντάουνερ για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, είπε ότι η «πλειοδοσία πατριωτισμού δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν». Διαβάστε περισσότερα και σχολιάστε.

«Θα ανέμενα από έναν νέο πολιτικό, τον κ. Λιλλήκα, να έχει διαφορετική προσέγγιση πάνω σε ένα τέτοιο ζήτημα» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, προσθέτοντας ότι «δεν θα ακολουθήσουμε αυτήν την πορεία».

Ως προς την τοποθέτηση του κ. Λιλλήκα για αποφασιστικό μήνυμα της Κυβέρνησης προς την Άγκυρα και ετοιμότητα αναστολής των τουρκικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι «όλες οι πιθανές λύσεις πρέπει να είναι στο τραπέζι».

Πρόσθεσε ότι οι κ. Αναστασιάδης και Λιλλήκας πρέπει πρώτα να απαντήσουν αν αποδέχονται να παρακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να εξευρεθεί κοινή γραμμή δράσης. «Αλίμονο αν ο καθείς τραβήξει τον δρόμο του και νομίσει ότι είναι η ώρα της πλειοδοσίας» είπε ο κ. Χατζηγεωργίου και συμπλήρωσε ότι είναι η ώρα της κοινής βούλησης, σύνεσης και συναίνεσης.

Σε άλλη ερώτηση αν το έγγραφο των ΗΕ, στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας από τη Νέα Υόρκη θα δεσμεύσει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι έχει ήδη ξεκαθαριστεί ότι «αυτό το έγγραφο δεν μπορεί να αποτελεί δεσμευτικό έγγραφο των ΗΕ προς τα μέρη». Ο επόμενος Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να σκεφτεί πώς και με ποιον τρόπο μπορεί να υπηρετήσει την επίλυση του Κυπριακού, είπε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μαλά αναφέρθηκε εξάλλου και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, λέγοντας ότι το επιτελείο Μαλά δεν θα ακολουθήσει την τακτική του επιτελείου Αναστασιάδη «το οποίο, εκμεταλλευόμενο τις πρόσφατες μετρήσεις δίνει το μήνυμα ότι περίπου οι εκλογές έχουν τελειώσει».

«Οι εκλογές δεν έχουν καν αρχίσει» είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας ότι μεσολαβούν πέντε μήνες, κατά τους οποίους «εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το σκηνικό». Ανέφερε ότι θα έχουμε εκλογές δύο γύρων και ότι ο Σταύρος Μαλάς, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει να αντιμετωπίσει τον Νίκο Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο. Παράλληλα διερωτήθηκε τι θα πράξει το επιτελείο Λιλλήκα σε μια τέτοια περίπτωση.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε τέλος ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς ανακοινώνει ότι ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου θα είναι ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού του επιτελείου.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!