tromaktiko: Πιο κοντά στην ενεργοποίηση των αποφάσεων της ΕΚΤ η Ισπανία

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πιο κοντά στην ενεργοποίηση των αποφάσεων της ΕΚΤ η Ισπανία



Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ...
Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, απέκλεισε πάντως ενδεχόμενη προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης.

«Εκτός από την ανάπτυξη, η μόνη άλλη εναλλακτική λύση που εξετάζω είναι να χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο Ραχόι σε συνέντευξή του στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat και πρόσθεσε: «Αποκλείεται να προσφύγουμε σε πλήρη μηχανισμό στήριξης».

Χθες, ο Ισπανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν θα δεχτεί να του υπαγορεύσουν σε ποιον συγκεκριμένο τομέα πρέπει να γίνουν περικοπές, σε περίπτωση που αιτηθεί βοήθεια.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το μόνο πράγμα που δεν θα αγγίξει, είναι οι συντάξεις γιατί οι συνταξιούχοι είναι η πιο ευπαθής ομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έκανε μια πρόταση και λογικά η ισπανική κυβέρνηση πρέπει να τη μελετήσει, πρόσθεσε ο Ραχόι, σημειώνοντας όμως ότι η Μαδρίτη πρέπει να δει ποιοι είναι οι όροι για τη βοήθεια επειδή τους όρους δεν τους αποφασίζει η ΕΚΤ αλλά το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός προγράμματος αγοράς ομολόγων για τη μείωση του κόστους δανεισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!