tromaktiko: Προκαλούν τους πολίτες θα διαρρήξουν την κόκκινη γραμμή της συγκυβέρνησης

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Προκαλούν τους πολίτες θα διαρρήξουν την κόκκινη γραμμή της συγκυβέρνησης



Γράφει ο Ιωάννης ΔέμοςΟι πολυδιαφημισμένες «κόκκινες γραμμές» που τράβηξε η κυβερνητική Υποτρόϊκα ΝΔ-ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ προφανώς δεν προστατεύουν το εισόδημα των πολιτών, όπως...
διατείνονταν προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά οι τρεις αρχηγοί Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης.

Η πραγματικότητα είναι, ότι η μόνη κόκκινη γραμμή που τράβηξαν διασφαλίζει τα παχυλά εισοδήματα μιας αριστοκρατίας πλούτου.

Πάνω από αυτήν την κόκκινη γραμμή έχουν στήσει μία πυραμίδα ευνοουμένων ομάδων οι οποίοι παρασιτούν στο καθημερινό μεροκάματο των «κορόϊδων-συνήθων υποζυγίων» που καλούνται σήμερα να σώσουν τους τραπεζίτες..

Στην βάση της πυραμίδας οι κάθε λογής κομματικοί εγκάθετοι και πολιτευτές (ευτυχώς όχι όλοι) διορισμένοι σε ανενεργές, είτε σε θέσεις «φιλέτα» όπως η Βουλή, οι Βρυξέλλες, το Παρίσι ή οι διοικήσεις οργανισμών κ.α..

Πάνω από αυτούς φιγουράρει ο στρατός των Συμβούλων ντόπιων και εισαγόμενων με εισοδήματα/αποζημειώσεις τα οποία δεν θίγονται από τα μέτρα.

Ανώτερη ομάδα αποτελούν οι «ευνοούμενοι των αφεντικών της Δημοκρατίας»: Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, Βουλευτές (φυσικά και οι αρχηγοί των κομμάτων), ο Πρωθυπουργός , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

Και τέλος την κορυφή της πυραμίδας οι αφέντες Τραπεζίτες και τα Golden Boys τους.

Με την ίδια διάταξη αντιστοιχείται και η ισχύς της κάθε ομάδας , με τους από κάτω να φέρονται δουλικά στους από πάνω. προκείμενου να διατηρήσουν τον υπερπλούσιο τρόπο ζωής τους και τα προκλητικά προνόμια που πηγάζουν από την θέση τους σε μία αριστοκρατική κοινωνία.

Αυτήν την κόκκινη γραμμή έχουν τραβήξει σε αγαστή συνεργασία και οι τρείς ανεξαιρέτως αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και μπροστά της έχουν παρατάξει δυνάμεις καταστολής˙ «γενίτσαρους» με ασπίδες, μάσκες, αλεξίσφαιρα και δακρυγόνα. Επίλεκτες ομάδες «σερίφηδων» για να τους προστατεύουν, ώστε να μπορούν ανενόχλητοι να κάμπτουν το Σύνταγμα και τους νόμους και να ψηφίζουν νέους που ευνοούν τους ίδιους και την αριστοκρατία του πλούτου.

Κανένα μέτρο δεν τους θίγει ή τους θίγει μόνον επιφανειακά. Για παράδειγμα μείωσαν δήθεν κατά 700 ευρώ τον μισθό των 5.700 ευρώ ενώ μείωσαν κατά 200 ευρώ τον μισθό των 700 ευρώ. Και ο τραπεζίτης από τις 20.000 ευρώ κατέβηκε στις 14.000 ευρώ! Αισχρή επικοινωνιακή απάτη!

Αισχρότερη απάτη είναι τα περί διαπραγμάτευσης.

Πως είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί για τον 13ο και 14ο μισθό των 400 και 300 ευρώ π.χ. ο Βενιζέλος με καταθέσεις άνω των 2.700.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; Ή ο Σαμαράς, ή ο Κουβέλης;

Πως μπορούν να καταλάβουν την καθημερινή αγωνία για να τα βγάλει πέρα ο συνταξιούχος των 600 ευρώ ή ο αγρότης των 360 ευρώ που κινδυνεύει να του πάρει το σπίτι η τράπεζα ή η εφορία;

Όμως οι περισσότεροι από τους Βουλευτές ξέρουν, γιατί αναγκάστηκαν να ζήσουν κοντά στους πολίτες για να τους αποσπάσουν την ψήφο. Αυτοί είναι χειρότεροι!

Και όμως κανένας τους, από κανένα κόμμα, μπλέ, κόκκινος ή πράσινος, εξαρτημένος ή ανεξάρτητος, αριστερός ή δεξιός δεν σκέφθηκε να παραιτηθεί ας πούμε για ένα χρόνο, της Βουλευτικής αποζημίωσης. Να δείξει ότι καταλαβαίνει, ότι συμπάσχει.

Κανένας βολεμένος!

Κανένας δεν πίεσε να ζητήσουν τον οβολό των μεγαλοεπιχειρηματιών που θησαυρίζουν κλέβοντας το κράτος και τους πολίτες με τριγωνικές ή ενδο-ομιλικές συναλλαγές.

Κανένας από τους βολεμένους δεν σκέφθηκε έστω και να θέσει θέμα φορολόγησης των τραπεζών! Αναδρομικά από τότε που διαφήμιζαν τεράστια κέρδη. Αλήθεια που πήγαν τα υπερκέρδη τους από το 1996 έως το 2008;

Η νέα εντολή που έχουν πάρει οι τρείς αρχηγοί, είναι να θυσιάζουν τους Έλληνες για να πάρουν την δόση των 31 δις ώστε να αντικαταστήσουν την τραπεζική φούσκα με ζεστό ρευστό!

Το παραμύθι ότι έτσι θα πέσει ρευστό στην αγορά δεν το πιστεύουμε. Έχουν ήδη εισπράξει περισσότερα από 50 δις ευρώ (χώρια οι εγγυήσεις) ενώ μοίρασαν στην αγορά μόνον 6 δις. Από αυτά τα περισσότερα πήγαν στην αριστοκρατία του πλούτου. Ελάχιστα πήγαν στους μικρομεσαίους, κάτω από την κόκκινη γραμμή

Δεν έχουν καμία αναστολή! Για να πετύχουν τους σκοπούς των αφεντικών, στρέφουν την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Έχουν καταρρακώσει τις αξίες του Έλληνα, έχουν «φυτέψει» δούρειους ίππους παντού! Έχουν αλλάξει τις προτεραιότητες των πολιτών, διαλύουν οικογένειες, δημιουργούν σύγχυση, για να κάμψουν τις αντιδράσεις!

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τα περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων αν δεν πάρουμε την δόση είναι παραμύθι. Η χώρα ακόμη και με το σημερινό στρεβλό σύστημα μπορεί να πληρώσει όλα τις δαπάνες λειτουργίας και ύπαρξης του κράτους.

Μας βύθισαν στο χρέος για να ανακάμψουν οι τραπεζίτες από τις φούσκες πού οι ίδιοι δημιούργησαν.

Όμως κάνουν λάθος!

Οι Έλληνες ξέρουν να πολεμούν. Νίκησαν και άλλη φορά γενίτσαρους. Κατεδίωξαν και άλλη φορά τους πασάδες, την αυλή τους και τους ευνοούμενούς τους.

Προκαλούν τους πολίτες να το επαναλάβουν!

Τους προκαλούν να διαρρήξουν την κόκκινη γραμμή. Αν ψηφίσουν αυτά τα μέτρα με στόχο να δημιουργήσουν μία Ελλάδα φτωχών, υποψήφιων αυτόχειρων για να σωθούν οι τράπεζες, θα πατήσουν την σκανδάλη!. Οι χάντρες και τα καθρεφτάκια που προβλέπουν και υπόσχονται δεν πείθουν.

Ας προσέξουν!

Διαφορετικά για ακόμη μία φορά δεν θα μπορούν να εμφανιστούν στην κοινωνία:

Αυτήν την φορά δεν θα τους περιμένουν με νερά και γιαούρτια, αλλά με πίσσα και πούπουλα. Θα τους δέσουν ανάποδα στα ελικόπτερα για να τους διώξουν.

Ας προσέξουν. Τα μέτρα φορτωμένα κυρίως μόνον στις πλάτες των μισθωτών, των μικροσυνταξιούχων και των μικροεπιχειρηματιών θα φέρουν πόλεμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Οι κοινωνικές συνθήκες προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με εκείνες της προεπαναστατικής Γαλλίας.

Ας προσέξουν!!!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!