tromaktiko: Φλώρινα: Δε θα καλύπτει όλη την πόλη η τηλεθέρμανση λόγω κόστους

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Φλώρινα: Δε θα καλύπτει όλη την πόλη η τηλεθέρμανση λόγω κόστους



Η μελέτη που έχει γίνει για την τηλεθέρμανση στη Φλώρινα δεν καλύπτει όλη την πόλη αλλά αφορά σε 2.500 καταναλωτές, σημείωσε μιλώντας στο τελευταίο ...
δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας ο δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος. Όπως υπογράμμισε «οι διακλαδώσεις για τα χωριά απ' όπου περνάει ο κεντρικός άξονας, αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να γίνουν γιατί το κόστος θεωρείται μεγάλο, αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια».

Όπως είπε, επίσης, για το θέμα της Μελίτης, η μελέτη έχει προχωρήσει και έχει δώσει εντολή επικαιροποίησης, προκειμένου στη συνέχεια να την εντάξει ο δήμος σε ένα πρόγραμμα. «Φυσικά, επειδή δε γνωρίζαμε την έκβαση, που θα έπαιρναν τα πράγματα από την Ε.Ε. αποφασίσαμε πρώτα να προχωρήσουμε με τη τηλεθέρμανση της Φλώρινας και στη συνέχεια με της Μελίτης», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες τα υπουργεία ΠΕΚΑ και Οικονομίας ανακοίνωσαν στο Δήμο Φλώρινας πως η τηλεθέρμανση έχει ενταχθεί επίσημα στα ευρωπαϊκά προγράμματα, με επιδότηση περίπου 65% από ευρωπαϊκά κονδύλια, 10,5% από κρατική συμμετοχή και γύρω στο 19,5 % από ιδία συμμετοχή, για την οποία τα 3.000.000 ευρώ θα εξασφαλιστούν με δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων και τα υπόλοιπα θα εκταμιευτούν από τον Τοπικό Πόρο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!