tromaktiko: Πέντε συμβουλές για μια σχέση ζωής

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πέντε συμβουλές για μια σχέση ζωής



Αν έχεις βρει το άλλο σου μισό (ή έτσι νομίζεις), αν θέλεις να κάνεις επιτέλους μια σχέση που να μην τελειώνει τόσο γρήγορα όσο διαρκεί ένας...
κύκλος της περιόδου σου (αν δεν είσαι γυναίκα μην το πάρεις κατάκαρδα) , αν θέλεις να νιώσεις τόσο μοναδικά όσο νιώθουν οι πραγματικά ερωτευμένοι και αυτό να κρατήσει πρέπει να κάνεις τα εξής πέντε πράγματα:

(Θα με ρωτήσεις, μα γιατί 5; Πρώτον γιατί είναι ο αγαπημένος μου αριθμός αλλά γιατί είναι αρκετά παραπάνω από 4 έτσι ώστε να μπορέσουν πραγματικά να βοηθήσουν την σχέση και αρκετά λιγότερα από 6 για να μην γίνουν κουραστικά και παρατήσεις την προσπάθεια.

1. Συμβουλή πρώτη: Άγγιζέ με.

Όταν περνάει ο καιρός και το ζεύγος ρουτινιάζει, όλα γίνονται πιο «μηχανικά», πιο συνηθισμένα. Εκεί θέλω εσύ να βάλεις όλη σου την τέχνη. Να δείξεις στον άλλον-η την αλλαγή της διάθεσής σου, να τον- την αγγίξεις δήθεν τυχαία περνώντας από δίπλα του. Να τον πάρεις μια αγκαλιά εκεί που δεν το περιμένει, άλλωστε βάση ερευνών ανακαλύφθηκε πως οι αγκαλιές κάνουν καλό και στην ψυχολογία. Για αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω να αγγίζεστε χωρίς αυτό απαραίτητα να είναι πρόστυχο (όχι ότι μας χαλάει και αυτό) αλλά θα μπορούσε απλά να είναι ένα ρομαντικό άγγιγμα που κάνει αισθητή την παρουσία μας στον έτερον ήμισυ χωρίς να γινόμαστε υπερβολικοί μέσα στην καθημερινότητα.

2. Συμβουλή δεύτερη: Επικοινωνία το Α και το Ω.

Όλα σβήνουν μπορστά στην χαμένη σας επικοινωνία. Ακόμη και ο πιο σφοδρός έρωτας ξεφτίζει μπροστά στο χάσιμο της επικοινωνίας σας. Ειδικά όταν η τριβή είναι καθημερινή και η έλλειψή της εμφανής υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Για αυτό θα πρέπει να κάνεις τα πάντα για να μην χάσεις ένα από τα πιο σημαντικά ατού που έχεις στην σχέση σου. Την επικοινωνία σας. Αυτήν πρέπει να την κρατήσεις με νύχια και με δόντια.

Αυτο προυποθέτει συζήτηση για να βρίσκεται κοινά σημεία όταν «χάνεστε» και διάθεση και από τους δύο για συνετή και συνεχή προσπάθεια βελτίωσης ποιότητας της επικοινωνίας σας. Και αυτή η συμβουλή δυστυχώς είναι μια συμβουλή που θέλει την βοήθεια και τον δύο διότι όσο και να προσπαθεί ο ένας άκρη δεν θα βγάλει. Πρέπει και οι δύο να πράττετε ως ένα. Σώσε την επικοινωνία σας και θα δεις πως ένας νέος ορίζοντας ανοίγει στην σχέση σου.

3. Συμβουλή τρίτη: Εσύ και εσύ!

Φυσικά καταλαβαίνεις πως για να είσαι εσύ υγειής σε μια υγειή σχέση πρέπει να έχεις τον δικό σου χώρο και τον δικό σου χρόνο. Δεν γίνεται να τα κάνετε όλα μαζί, ούτε γίνεται να είστε συνεχώς μαζί. Και αν είστε, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ το άμεσα. Ο συνεχόμενος χρόνος μαζί σας φθείρει χωρίς να το καταλαβαίνετε. Όταν το ζευγάρι κάνει τα πάντα μαζί και οι δύο οντότητες χάνουν την αίσθηση του εαυτού τους, αρχίζοντας να έχουν την αίσθηση ότι είναι ένα. Αυτό υπό αυτή την έννοια δεν είναι καθόλου καλό γιατί στερεί από τα άτομα στοιχειώδης ελευθερίες που θα έπρεπε να έχουν.

Καλό θα ήταν λοιπόν να σπαταλάς χρόνο μόνο για ΣΕΝΑ! Για σένα και μόνο, αυτό θέλεις να το μεταφράσεις ψώνια; ποδόσφαιρο; φίλοι; στοχασμοί κοιτώντας το ταβάνι; Όπως θέλεις πες το , αλλά κυρίως κάντο. Θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα και τους δυο σας χωριστά αλλά κυρίως θα σας βοηθήσει να υπερκεράσετε την φθορά του χρόνου.

4. Συμβουλή τέταρτη και άκρως σημαντική: Εκπλήξεις

Η νούμερο ένα συμβουλή για ένα ζευγάρι που ποτέ δεν θα βαρεθεί να περνάει χρόνο μαζί. Είναι ειλικρινά μια από τις καλύτερες συμβουλές που μπορεί να δέσει δύο ανθρώπους. Η έκπληξη που μπορείς να κάνεις στο άλλο σου μισό μπορεί να τον κάνει να μην ξεκολλάει από επάνω σου. Μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς -οικονομικά- κανείς δεν σου είπε να φας κανένα χιλιάρικο για να την πας για φαγητό με αστακούς και χαβιάρια, ή να του πάρεις το πανάκριβο τέλειο ρολόι που είδες (αν και αυτό θα ήταν πολύ ωραία κίνηση), μπορείς πολύ απλά να ετοιμάσεις στον άλλον μια πολύ ρομαντική βραδιά, να κανονίσεις ένα ραντεβού μαζί του που να αποκλείνει από τα συνηθισμένα σας (άλλη τοποθεσία, άλλο mood κτλ) . Μπορείς επίσης αν είσαι γυναίκα και εχεις στροφή στην καλλιτεχνία να του γράψεις κάτι για παράδειγμα κάποιο στίχο, ένα τραγούδι, κάτι. Ένα δικό μου tip που χρησιμοποιώ με τον δικό μου είναι το εξής: Του αφήνω ραβασάκια σε όλο του το σπίτι , έτσι όπου και να πάει πάντα έχει τον νου του μην του έχω αφήσει τίποτα και πάντα αναμένει την έκπληξή μου. Extra bonus για sexy εκπλήξεις.

5. Συμβουλή πέμπτη και τελευταία: Εκτίμηση & Ευγνωμοσύνη

Καταλαβαίνεις πολύ καλά αυτή την συμβουλή και ας σφυρίζεις αδιάφορα. Είναι ίσως από τις πιο σημαντικές που έχω να σου δώσω. Πρέπει καθημερινά να δείχνεις στο άλλο σου μισό όχι μόνο πόσο σημαντικός είναι για σένα, αλλά και πόσο τον εκτιμάς , πόσο τον ευγνωμονείς για όλα όσα σου παρέχει και πόσο ευτυχής είσαι που τον βρήκες στον δρόμο σου.

Να τον ευγνωμονείς με λόγια , με πράξεις , και προπαντώς με αληθινά αισθήματα, διότι μόνο αν με αληθινά αισθήματα η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη πιάνουν τόπο σε μια σχέση. Μόνο αν τα εννοείς πραγματικά λάμβάνει το έτερον ήμισυ την υπέροχη ενέργεια που του στέλνεις. Πρόσεχε τι στέλνεις στο άλλο σου μισό γιατί αυτό κάποια στιγμή θα επιστρέψει… Μην το ξεχνάς αυτό.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!