tromaktiko: Επίθεση «καμικάζι» σε κηδεία

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση «καμικάζι» σε κηδεία



«Καμικάζι» επιτέθηκε σε νεκρώσιμη ακολουθία στην ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, τη Ναγκαρχάρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του...
γιου ενός τοπικού κυβερνήτη, και τραυματίζοντας άλλους 65, ανάμεσά τους και τον ίδιο τον κυβερνήτη Χαμεσά Γκιουλ. Εκατοντάδες χωρικοί και αξιωματούχοι παρίσταντο στην κηδεία ενός φυλάρχου στην περιοχή Ντουρ Μπαμπά, που αντιστέκεται στους Ταλιμπάν. Οι φύλαρχοι κι οι τοπικοί αξιωματούχοι επέρριψαν την ευθύνη της επίθεσης στους εξτρεμιστές ισλαμιστές, περιγράφοντάς την ως αντίποινα των ανταρτών στην εξέγερση των κατοίκων.

Ο «καμικάζι» περιφερόταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην κηδεία και αναγνωρίστηκε από τον αδερφό του κυβερνήτη. Οταν όμως αυτός προσπάθησε να τον συλλάβει, ο «καμικάζι» ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, προκαλώντας σοκ και οδύνη.

Ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε την επίθεση και συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων. Υπενθυμίζεται πως, παρά την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων Αφγανών και ξένων στρατιωτών που μάχονται τους Ταλιμπάν, η βία κλιμακώνεται στα χειρότερα ποσοστά της από τη στιγμή που οι αμερικανικές, συμμαχικές και αφγανικές δυνάμεις ανέτρεψαν τους εξτρεμιστές ισλαμιστές. Εξάλλου, η χτεσινή επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό 17 νέων ανθρώπων -ανδρών και γυναικών- τιμωρία που τους επέβαλαν οι Ταλιμπάν, επειδή συμμετείχαν σε μικτό πάρτι.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!