tromaktiko: Πύρινος εφιάλτης απειλεί τη Βαλένθια

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πύρινος εφιάλτης απειλεί τη Βαλένθια



Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Δευτέρα τα σπίτια τους σε ορεινές περιοχές περιμετρικά της... επαρχίας Βαλένθια στην Ισπανία λόγω μεγάλων πυρκαγιών που έχουν κάνει «στάχτη» χιλιάδες στρέμματα δασικής γης, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το πύρινο μέτωπο φθάνει σε μήκος τα 11 χλμ., με πάνω από 600 πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να απομακρύνουν τον κίνδυνο από τις κατοικημένες περιοχές. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος 27 αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Με επίσημη ανακοίνωσή του μέσω του κρατικού ραδιοφώνου, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Serafin Castellano, ανέφερε ότι «ο κύριος εχθρός μας είναι πλέον οι καιρικές συνθήκες».

Η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 10 ετών, ενώ είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2012 που η επαρχία της Βαλένθια πλήττεται από μεγάλες φωτιές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!