tromaktiko: Λύσεις και λεφτά υπάρχουν! Πολιτική βούληση υπάρχει;

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Λύσεις και λεφτά υπάρχουν! Πολιτική βούληση υπάρχει;



από τον Ευάγγελο Φαφάλιο
Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα παλιά κτίρια και μάλιστα πριν το ΓΟΚ του 1985, έχουν ταλαιπωρηθεί με μικρούς ή μεγάλους σεισμούς. Τέτοια κτίρια, κυρίως στο...
λεκανοπέδιο κι όχι μόνο, είναι και μάλιστα κτίρια του Δημοσίου, Υπουργεία – Υπηρεσίες – Νοσοκομεία κλπ. Επίσης το Δημόσιο στην ακίνητη περιουσία του, συμπεριλαμβάνει και γήπεδα – οικόπεδα – αγροτεμάχια. Τα περισσότερα λοιπόν κτίρια είναι 40-60 χρονών, ίσως και περισσότερα.

Δε μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν γίνονται “πακέτα” ακινήτων και να εκδοθεί ένα ομόλογο – τίτλος ακινήτων – με εγγυημένο εισόδημα, αφού στα περισσότερα θα είναι ενοικιαστής το Δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς, ώστε και αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου θα γίνει και αναγκαία έσοδα, άμεσα αυτή την εποχή θα εισπραχθούν και ο κίνδυνος έχει διασπαρεί, αλλά και μπορεί να “κλειδωθεί” μ’ ένα ασφάλιστρο κινδύνου. Έτσι χωρίς τεκμήριο, θα μπορεί να μπει ζεστό “κρυφό” χρήμα από Έλληνες, Έλληνες της διασποράς και ξένους συντηρητικούς επενδυτές. Έτσι και ΔΕΝ ξεπουλιέται η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, αν και ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατάλαβα, αν ένας ξένος αγοράσει ένα οικόπεδο ή ένα κτίριο, θα το βάλει στην πλάτη του να το πάρει μαζί του; Ενώ είναι άλλο θέμα η ιδιωτικοποίηση του νερού, του ρεύματος κλπ στρατηγικών στόχων, πχ αν ιδιωτικοποιηθεί ο ΕΛΤΑ, τι θα μας θίξει; Άλλωστε μια έξυπνη κυβέρνηση μπορεί συνεχώς να δημιουργεί νέες εταιρίες με υπεραξίες για το ισοζύγιο των επόμενων γενεών.

Ιδέες πολλές… Δύο μόνο για σήμερα:

1. Ίδρυση μιας ΑΕ που θα μπει στο Χρηματιστήριο, που θα έχει στην ιδιοκτησία της και θα νοικιάζει όλες τις συχνότητες και με συμμετοχή στα έσοδα των διαφημίσεων κλπ.

2. Ίδρυση μεγάλων εταιριών Leasing από Ιδιωτικά Κεφάλαια (με αλλαγή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που απαιτεί μόνο οι Τράπεζες να μπορούν) χωρίς τεκμήριο συμμετοχής για τους κεφαλαιούχους, οι οποίες θα αναλάβουν μεγάλα project του Δημοσίου πχ ενοικίαση πυροσβεστικών αεροπλάνων, ενοικίαση στρατιωτικού υλικού κλπ κλπ.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!